Speltips Huddersfield West Bromwich 17/7 2020

Speltips West Brom – Newcastle 7/3: Viktig bottenmatch

Söndagen bjuder på en riktig sexpoängare i bottenstriden. West Brom har chansen att till en livlina medan Newcastle har chansen att hoppa upp på en 16:e plats och lämna bottenstriden bakom sig.

Söndagens bottenstrid är en måstematch på alla sätt och vis för West Bromwich ifall de vill ha någon chans att klara kontraktet till nästa säsong. De ligger nu nio poäng bakom Newcastle och Brighton som båda befinner sig precis över nedflyttningsstrecket. West Brom har dessutom en match mer spelad så det är bara tre poäng som gäller här för hemmalaget.

I deras senaste hemmamatch ställdes de inför en liknande situation mot Brighton där de gick segrande med 1-0 efter ett tidigt mål av Kyle Bartley. Det är dock deras enda vinst på de senaste nio matcherna, men förlusterna har blandats med några viktiga kryss, bland annat mot Manchester United i mitten av februari.

Förlusten i senaste omgången med 0-1 mot Everton bröt faktiskt en liten obesegrad svit på tre matcher för West Broms del och det finns med andra ord ändå flera ljuspunkter för hemmalaget trots den mycket tuffa tabellpositionen.

Många moln på Newcastles himmel

Det ser inte jätteljust ut just nu i Newcastle-lägret men än så länge håller de sig flytande med lite marginal ned till Fulham på 17:e plats. The Magpies har dock fortsatt problem med att vinna matcher och förutom de två vinsterna mot Everton och Southhamption runt månadsskiftet mellan januari och februari så har Newcastle inte vunnit en match sedan den 12:e december förra året, intressant nog mot just West Brom.

Under denna tiden har de hunnit med tio förluster och två kryss dessutom och det är inte mycket som tyder på att de skulle vända trenden nu. De tog en poäng senast mor Wolverhampton hemma, men skadeläget har förvärrats nämnvärt sedan dess.

Newcastles främste målskytt Callum Wilson var redan borta från spel men nu gör anfallarna Miguel Almiron och Allan Saint-Maximin honom sällskap dessutom, vilket försätter klubben i en tuff situation offensivt. Även defensivt är duon med svenska Emil Krafth och Federico Fernandez tveksamma till spel. Dessutom lär nog inte Matt Ritchie spela mer så länge Steve Bruce styr laget då de bråkat i veckan. Tränarens vara eller icke vara i klubben är därmed osäkert och det är inte mycket som går Newcastles väg i nuläget.

Med tanke på skadeläget i Newcastle, deras dåliga trend och bråk i truppen så förstärks West Broms chanser i en ödesmatch för laget. Med detta i åtanke spelar därför också på en hemmavinst för 2.34 hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: West Brom vinner
Odds: 2.34
Bolag: Betsson
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: