21 januari 2020 Chelsea Arsenal Speltips

Speltips West Ham – Arsenal 21/3: Londonderby

Arsenal tar sig an West Ham för det andra londonderbyt i rad i ligaspelet. Kan det bli andra vinsten i rad?

West Ham har en fantastisk säsong i Premier League. Fram till senaste omgången har de befunnits sig inom topp-4 under en längre och det vara bara ett par förluster mot Manchester United och ett formstarkt Chelsea som fick dem att tappa den positionen. Nu sitter man på en femteplats, men med en match mindre spelad än lagen ovanför dem.

Mot Manchester United senast hade West Ham inte mycket att säga till om. Även om slutsiffran bara blev 1-0, med ett självmål av Craig Dawson som matchens enda mål, så var poängen aldrig riktigt nära att fördelas på något annat sätt.

Annars har West Ham spelat mycket bra sedan Michail Antonio kom tillbaka från sin skada och sedan Jesse Lindgard lånades in från Manchester United. Den sistnämnda fick inte spela mot Manchester United i senaste matchen och kommer vara ett mycket nyttigt tillskott mot Arsenal. Andra spelare att hålla koll på är Declan Rice och Tomáš Souček som båda är mittfältets grundbultar.

Arsenal kommer in i matchen med självförtroende från vinsten mot Tottenham

Mikel Arteta lyckades utmanövrera José Mourinho i deras första Londonderby dem emellan. Arsenal spelade väldigt bra och förde spelet i princip hela matchen. Hade det inte varit för ett otroligt mål av Eric Lamela så hade nog matchen slutat med 2-0 minst. Nu blev slutresultatet 2-1 efter mål av Martin Ødegaard och Alexandre Lacazette.

Vinsten kommer förmodligen att öka lagets självförtroende inför nästa derby mot West Ham. Dessutom lyckades Arsenal ta sig vidare i Europa League, med siffrorna 3-2 totalt mot Olympiakos efter dubbelmötet. Olympiakos lyckades vinna med 1-0 i veckan men matchen var för det mesta ett relativt sömnpiller som Arsenal försökte spela av så snabbt som möjligt.

Det är inte enkelt att förutspå hur Arteta väljer att ställa upp. Han roterar en del, speciellt i mittförsvaret och bland de offensiva mittfältarna. Lagets största stjärna, Pierre Emerick-Aubameyang, bänkades chockerande nog mot Tottenham. Detta på grund av disciplinära åtgärder som tydligen skulle ha att göra med sena ankomster av spelaren. Problemen ska redan vara lösta och han får därför med stor sannolikhet starta i anfallet på söndag.

Arsenal har en bit att klättra för att vara med och slåss om Europaplatserna i ligan. För närvarande befinner de sig på en 10:e plats, sju poäng från West Ham som innehar femteplatsen. Men med en nyfunnen form och ett lag som spelar en tydligt genomtänkt fotboll finns fortfarande möjligheterna. Men då behöver West Ham besegras. Vi tror att Arsenal fortsätter styra matcherna och leverera resultaten, därmed spelar vi på en rak 2:a till oddset 2.55 hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner
Odds: 2.55
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: