9 februari 2020 Manchester City West Ham Speltips

Speltips West Ham – Southampton 26/12: Formsvaga lag

Ett West Ham United som tappat momentum på sistone gästas av Southampton FC i den 18:e omgången av Premier League. Matchen spelas söndagen den 26 december 2021 med avspark kl 16:00 på London Stadium.

West Ham United har en stark en höst bakom sig, men i de senaste matcherna har man inte riktigt kommit upp i samma energinivå. Ett kryss och tre förluster är facit i de fyra senaste matcherna.

Två av dessa förluster har dock kommit i Europa League och i Ligacupen i veckan. I onsdags blev man utslagna av Tottenham efter att man förlorat med 2-1 borta. Det var lagets andra raka Londonderby och tillika förlust då man dessförinnan föll borta mot Arsenal i Premier League med 2-0.

I den haltande Premier League-tabellen ligger man just nu på en femteplats med 28 poäng efter 17 spelade matcher. Nu tar man emot ett Southampton som tagit 17 poäng på 17 matcher och befinner sig strax ovanför nedflyttningsstrecket.

Southampton har haft svårt att vinna matcher hela den här säsongen och man kommer till det här mötet med sex raka utan vinst. Tre av dessa har man spelat oavgjort, senast spelade man 2-2 borta mot Crystal Palace.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En ny tät batalj

Southampton har inte spelat match på en och en halv vecka och skadeläget ser ganska bra ut. Endast McCarthy, Forster och Armstrong ser ut att saknas för tillfället. På West Hams skadelista finns Zouma, Coufal, Ogbonna och Cresswell.

West Ham svarade för en mycket fin insats då man besegrade Chelsea med 3-2 hemma men har därefter sett lite slitna ut. Man har alltså förlorat tre av de fyra senaste matcherna och endast gjort ett mål på dessa matcher.

Southampton gjorde visserligen två mål senast men har hela säsongen brottats med en offensiv oförmåga. Främsta anledningen till att man bara tagit 17 poäng på 17 matcher är att man endast lyckats göra 16 mål totalt.

Det här är säsongens andra möte mellan de här båda lagen. När de möttes på St. Marys i den fjärde omgången av Premier League blev det en mållös tillställning.

Defensivt har Southampton gjort det ganska bra så här långt, men problemet är alltså den offensiva tredjedelen. Ser vi till gjorda/insläppta mål totalt är man ett av de målsnålare lagen i Premier League så här långt.

West Ham har, även de, på senare tid blivit alltmer målsnåla. Det har gjorts under 2.5 mål i 6 av deras 9 senaste matcher och man har alltså bara gjort ett mål framåt på de fyra senaste.

West Ham gäller som favoriter här men jag tar inte för givet att man kommer att lösa tre poäng. Vi har att göra med två relativt formsvaga lag och jag finner anledning att tror att det här mötet, precis som senast, kommer att bli en jämn och tät tillställning. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål totalt till fina 2.15 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Udner 2.5 mål
Odds: 2.15
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, söndag 26 december 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: