Speltips Inter Atalanta

Speltips Atalanta – Genoa 17/1: Öppen matchbild

Formstarka Atalanta tar emot bottenlaget Genoa som ser ut att vara på uppgång. Som vanligt när Atalanta är involverade tror jag på en öppen matchbild där båda lagen lyckas näta.

Atalanta kommer till det här mötet med fyra raka segrar och en förlustfri svit på tio raka matcher. Formen är med andra ord mycket god och det mesta talar för att man kommer förlänga den sviten ytterligare denna söndag.

Senast i torsdags besegrade man Cagliari med 3-1 i Coppa Italia. Dessförinnan hade man tagit tre raka ligasegrar med klara siffror mot Sassuolo, Parma och Benevento. Med andra ord har man inte ställts mot något toppmotstånd på sistone men likväl har man övertygat.

Därmed har man också börjat klättra i tabellen efter en första del av säsongen där man varvade ligaspelet med Champions League-spel, vilket sannolikt tog ut sin rätt då man blandade och gav en hel del. Efter 16 spelade matcher står man på 31 poäng och fortsätter den fina trenden lär man snart vara ikapp topp-3-lagen.

Davide Ballardini tog över tränarrodret i Genoa i december efter att man inlett säsongen riktigt svagt. Sedan dess har man tagit steg i rätt riktning. På de senaste fyra ligamatcherna har man tagit sju poäng vilket innebär att man dubblat sin poängskörd.

Genoa står nu alltså på 14 poäng efter 17 matcher och läget är fortfarande illa i bottenskiktet av tabellen men en vändning verkar vara på väg att ske.

I ligan vann man senast med 2-0 mot Bologna och senaste matchen spelade man i onsdags mot Juventus i cupen. Där föll man med 3-2 efter att hemmalaget avgjort under förlängning.

Genoa är på uppgång

Atalanta är givetvis stora favoriter här. En Genoa-seger står i hela 10.00 gånger insatsen men det ska väldigt mycket till om de ska kunna stå emot Atalantas sprudlande offensiv.

Atalanta har gjort 21 mål på de 6 senaste matcherna, det vill säga ett snitt på över 3 mål per match och det är inte otänkbart att man kommer göra lika många mål här.

Genoa har haft en tuff säsong men sedan tränarskiftet har laget fått en liten boost. Man föll visserligen i veckan mot Juventus men man höll jämna steg och insatsen var trots allt positiv. Målskyttet har, bland annat, varit ett problem men här gjorde man två mål mot de regerande mästarna och man har gjort mål i 10 av de 11 senaste matcherna.

Atalanta lär komma att bli en övermäktiga motståndare här men jag finner ändå bäst spelvärde i att även Genoa kommer göra mål i den här matchen. När Atalanta spelar sin offensivt balanserade fotboll blir det nästan alltid underhållande och öppna matchbilder och faktum är att de har släppt in mål i 6 av de 7 senaste matcherna.

Att Atalanta skulle gå mållösa från den här matchen kan man i princip utesluta. Frågan är alltså om även Genoa kommer näta och jag tycker att det finns mycket som talar för det. Mitt spel blir således att båda lagen kommer gör mål i den här matchen.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.87
Bolag: Campobet
Spelstopp: 18:00 den 17/1 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: