20 maj 2019 Lazio Bologna Speltips

Speltips Bologna – Benevento 12/2: Vägskäl

Benevento och Bologna gör upp om re viktiga poäng i mitten av Serie A. Det lag som vinner här kan förhoppningsvis glömma bottenstriden.

Efter 21 spelade omgångar i den italienska fotbollen känner vi oss ganska säkra på vilka lag som egentligen är inblandade i vilken del av tabellen, och vilka lag som kommer att behöva skärpa sig under vårkanten för att få ordning på den här säsongen.

Benevento är ett av lagen som har imponerat, med tanke på att man är nykomlingar och med tanke på att man arbetar med förutsättningar som få andra lag kan matcha, åt fel håll, i Serie A. Man får helt enkelt trolla lite med sina knä.

Med det sagt är det imponerande att Benevento nu ligger på 14:e plats, med en poäng upp till elfteplatsen, och med en stark säsong i ryggen. Detta trots att Benevento nu har fem raka matcher utan vinst och att trenden snarare pekar åt fel håll.

I precis samma läge, i princip, hittar vi Bologna på 23 poäng och det gör att båda lagen har åtta poäng ner till nedflyttningsplatserna och formsvaga Cagliari.

Nu räddas man en del av att lagen i botten varit så otroligt svaga, och att de varit riktigt usla den här sidan nyår, men om det vill sig illa kan Benevento och Bologna blandas in.

Därför ser jag den här matchen som så viktig. Det lag som vinner här kommer rimligen att lämna bottenstriden helt bakom sig. Det ska mycket till för att det laget tappar sin status som Serie A-lag inför nästa säsong.

Målspelet lockar

Efter att ha haft en stark trend i december månad och över jul har Benevento alltså haft det tyngre den här sidan nyår, med bara en vinst på sina matcher efter årsskiftet. Det som är deppigt just nu är att man har fem raka matcher utan vinst.

Men mot Udinese och Cagliari, aningen mer överkomliga lag, har Benevento ganska nyligen visat att man kan ta vinster även på bortaplan.

På det hela taget tycker jag att Benevento visar sig som ett offensivt lag ofta, även om det kostar mycket i defensiven med nästan i snitt två insläppta mål per match.

Bologna vann stort, 0-3, borta mot Parma senast och har hittat ett bra målskytte igen. Det gör att jag tror att man tar kommandot här.

Över 2,5 mål spelas till 1,75 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,75
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 20:45, fredag 12 februari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: