7 februari 2020 Roma Bologna Speltips

Speltips Fiorentina – Roma 3/3: Fördel gästerna

AS Roma har ett bra utgångsläge inför bortamötet med Fiorentina i Serie A, ett lag man har tre raka vinster mot.

För lite mer än två år sedan vann Fiorentina hemma mot AS Roma med hela 7-1 när man spelade mot varandra i Coppa Italia, men man kan lugnt säga att klubbarna har tagit lite olika utveckling sedan dess.

Fiorentina kändes som en klubb som hade någonting större på gång och förra säsongen var också helt okej, även om man såklart har lite svårt att bedöma den med tanke på att den avbröts mitt i, för att senare tas upp under konstiga förhållanden.

Samma konstiga, eller märkliga, omständigheter råder väl egentligen fortfarande, men har snarare varit någonting som alla lagen har fått anpassa sig till. Och någonting som man inte kan påstå sig inte vara bekväm med längre. Det är den nya verkligheten helt enkelt.

Men den här verkligheten är ingenting som Fiorentina har lärt sig att hantera. Det kan vara en del av förklaringen till den otroligt svaga säsong som man har.

Att man tappade Chiesa till Juventus har inte heller varit gynnsamt, samtidigt som den andra stjärnan Franck Ribery inte gått att känna igen. Då visar det sig att Fiorentina helt enkelt inte är ett bättre fotbollslag än så här.

Försiktigt bättre

Det man eventuellt kan notera är att Fiorentina ar en lite bättre trend på slutet och att man faktiskt tagit sju poäng på sina sex senaste matcher. Det är, märker jag när jag skriver ut det i ren skrift, inte vidare imponerande siffror att luta sig mot dock.

AS Roma kändes på gång med ett par starka matcher i följd, men tappade senast mot AC Milan och cementerade därmed sin plats som ett lag som inte riktigt kan rå på ligans allra hetaste. Bara de senaste veckorna har man förlorat mot Juventus och AC Milan, i matcher som hade behövt vinnas för att blanda sig i striden om topplaceringarna.

Förhoppningen för AS Roma är som bekant att slåss för en Champions League-plats och då behöver man vinna den är typen av matcher. Det tror jag också att man kommer att försöka göra. Det i sig kan mycket väl öppna upp matchen till att bli synnerligen offensivt lagd.

Båda lagen göra mål spelas till 1,70 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,70
Bolag: Betway
Spelstopp: 20.45, onsdag 3 mars 2021
TV: 
Stream: