11 december 2017 Genoa Atalanta Speltips

Speltips Genoa – Sampdoria 10/12: Derby della Lanterna

Det är två pressade lag som ställs mot varandra i Genoa-derbyt mellan Genoa och Sampdoria i Serie A. Matchen spelas fredagen den 10 december 2021 med avspark kl 20:45.

Genoa har visserligen ställts mot tufft motstånd i de två senaste omgångarna men det är ändå svårt att undgå att beskriva deras situation som krisartad. Efter 16 spelade matcher ligger man näst sist i Serie A med 10 inspelade poäng.

I söndags föll man med 2-0 borta mot Juventus och dessförinnan med 3-0 hemma mot AC Milan. Det innebär att man nu har spelat 13 raka seriematcher utan en enda vinst. Man har bara vunnit en ligamatch den här säsongen och det gjorde man i den tredje omgången mot bottenkonkurrenten Cagliari.

Läget är med andra ord ordentligt pressat när det nu vankas ett Derby della Lanterna mot lokalrivalen Sampdoria.

Sampdoria har dock inte heller de rosat marknaden den här säsongen. De är visserligen fem poäng före Genoa och ligger på en 15:e plats i tabellen, men det är man långtifrån nöjda med i blå-vit-svarta lägret.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Sampdoria

Sampdoria kommer från två raka 3-1-förluster. I söndags föll man hemma mot Lazio och dessförinnan mot Fiorentina på bortaplan. Roberto D’Aversa tog över tränarposten i somras med ambitionen att utmana i det övre skiktet av tabellen, men det är man ganska långtifrån just nu.

Andriy Shevchenko tog över Genoa för en dryg månad sedan och har nu lett laget i fyra matcher. På de matcherna har man tagit en poäng och man har ännu inte gjort mål under Shevchenkos ledning. Frågan är nu hur länge den trenden kan pågå innan även hans dagar är räknade.

Det är med andra ord två disharmoniska klubbar som drabbar samman i det här derbyt. Värst är emellertid läget för Genoa och det är därför Sampdoria som gäller som knappa favoriter hos spelbolagen. Båda mötena i Serie A förra säsongens slutade 1-1.

Genoa har varit väldigt uddlösa i de senaste matcherna och en delförklaring till det är skadesituationen. Framförallt har man saknat Mattia Destro och därtill även, bland andra, Caicedo och Sturaro.

Mycket står nu på spel och jag räknar med en intensiv match med mycket kamp och lite mindre skönspel. Det tror jag kan passa Ekdal och Thorsby på Sampdorias centrala mittfält ganska bra.

Ett derby är alltid ett derby och allt kan hända, men med tanke på hur svaga Genoa varit den här säsongen har jag svårt att se att de plötsligt kommer resa sig här. Mitt spel blir därför Sampdoria 0 (asian handicap) till 1.71 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sampdoria 0 (asian)
Odds: 1.71
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, fredag 10 december 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: