Speltips Atalanta Lazio 24 juni 2020

Speltips inför Lazio – Cagliari 7/2: Lazio har tänt till

Italiens formstarkaste lag välkomnar det kanske formsvagaste till Rom och Stadio Olimpico. Lazio siktar på att förlänga deras vinstsvit mot Cagliari och har på allvar börjat jaga de andra topplagen.

Atalanta var rätt klara favoriter förra helgen då de himmelsblå från Rom åkte upp till Bergamo för att göra upp om vilket lag i Serie A som var det formstarkaste. Atalanta hade helgen dessförinnan utklassat Milan med 3-0 och slagit ut Lazio ur cupen under veckan, men Adam Marusic inledde målskyttet för Lazio redan i tredje minuten och därefter var Biancoceleste det klart bättre laget hela matchen igenom i en match som slutade 3-1 till bortalaget.

Efter insatsen mot Atalanta är det nog ingen som tvekar på att man bör se upp för Lazio, de börjar mer och mer likna det lag som på allvar hotade Juventus om ligatiteln innan corona slog till under förra säsongen. Simeone Inzaghi har förvandlat Lazio från att ha varit ett lag som var starka på höstkanten och sedan kollapsade på våren till att bli bättre ju längre säsongen går.

Lazio har nu fem raka vinster i Serie A och det har inte heller varit lätta matcher. Vinster mot Fiorentina, Roma, Sassuolo och Atalanta är imponerande och mycket tyder på att Cagliari snart kommer att sälla sig till den skaran. Under vårkanten förra säsongen satt Lazio på elva raka vinster, vi får se om de kan upprepa den prestationen även i år, de har redan akterseglat Atalanta och flåsar nu Napoli och Juventus i nacken.

Det är inte en lätt sits för Cagliari

Cagliari som inledde förra säsongen så strålande har verkligen fallit långt sedan dess. De stolta öborna kämpar för sin överlevnad i den italienska högstaligan och är för närvarande placerade på en artondeplats i tabellen med 15 inspelade poäng.

Det finns inte mycket positivt att säga om Cagliari i nuläget. De lyckades åtminstone sätta ett stopp för sin sex matcher långa förlustsvit nu senast mot Sassuolo. Men även den matchen lämnade en bitter eftersmak i sardernas mun då Sassuolo lyckades kvittera i den 94:e minuten och tvingade Cagliari att dela på de mycket eftertraktade poängen.

De åker nu till Rom för ett möte de inte vunnit på de 14 senaste försöken i Serie A, där Lazio gått segrande 12 av dessa. Gli Isolani får det antagligen väldigt tufft även på söndagskvällen, då Lazio typiskt nog prickat in sin formtopp när de kommer på besök. Gästerna får även klara sig utan Luca Ceppitelli som ersätts av Sebastian Walukiewicz i mittlåset, samt Marko Rog och Joseph Duncan som är skadade.

Lazio har i sin tur fortsatt skador på bland annat målvakten Thomas Strakosha och mittbacken Luiz Felipe. Dessutom är Stefan Radu borta och Patric är avstängd inför matchen. Men Musacchio som hämtats in från Milan ersatte Patric bra på högerbacken senast så det bör inte vara något att oroa sig för för hemmalagets del.

Hemmalaget är i väldigt fint form och har många spelare som kan hota offensivt. Lazio är mycket mer än bara Ciro Immobile, deras mittfält är oerhört giftigt och det är inte särskilt troligt att Cagliaris försvar kommer stå pall. Därmed spelar vi på Lazio med -1,5 AH för 2.08 gånger pengarna hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos SpeedyBet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Lazio -1,5 AH
Odds: 2,08
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream: 

Jämför odds: