Speltips Inter Atalanta

Speltips Inter – Atalanta 8/3: Formtoppar i Serie A

Förväntningarna är onekligen högt ställda till kalenderveckans inledande Serie A-match och den spelas mellan Inter samt Atalanta, men kanske har det hela tagits till överdrift? Det är faktiskt lite vad vi är inne på.

Sett till antal gjorda mål är det ettan mot tvåan. Sett till tabellen totalt är det ettan mot femman. Dessutom är det de, på pappret, formstarkaste lagen som drabbar samman. Serie A bjuder verkligen på någonting alldeles extra här, eller hur?

För att sätta mer specifika siffror på det hela har Inter stått för 62 fullträffar på 25 omgångar mot Atalantas 60. Det är hela fem mer än närmsta konkurrent nedanför, Napoli. Resterande toppkonkurrenter står alla runt tio fullträffar på efterkälken.

Hur som helst: det är poängen och tabellsituationen som spelar roll – och Inter har en alldeles utmärkt chans att rycka ifrån i toppen av serien nu. De är tre poäng framför Zlatan Ibrahimovics AC Milan, med matchen mindre spelad. Alltså denna.

Atalanta tar i deras tur ett skutt upp till Champions League-området vid händelse av minst en poäng, så även de har chansen att lämna starka avtryck samt att poängen som står på spel är extremt tunga.

Positiva nyheter, ja, för oss med neutrala glasögon och som vill se en välspelad fotbollsmatch, är att det mer eller mindre är två ordinarie lag som kan ta plats på San Siro. Inter saknar enbart skadade Stefano Sensi medan bortalaget kommer till spel utan Sam Lammers och Bosko Sutalo.

Underspelen av värde

Som nämnt: två offensiva lag, de med flest mål i hela Serie A och som dessutom är formstarkast. Kanske låter det som en äkta proppen ur-match? Vi förstår det – men håller inte med. Istället hittar vi spelvärde på de omvända positionerna.

Någonting som ska nämnas i det hela är att Atalanta på borta- kontra hemmaplan är ett helt annat lag – något mer avvaktande, försiktigt och faktiskt, enligt statistiken, bättre. Men det kan förstås komma att förändra sig och att spela på resande fot ska förstås inte beaktas som en fördel. Men ändå: stabila och försvarsstarka.

När det dessutom är två så pass bra samt formstarka lag som drabbar samman, är risken att de tar ut varandra något. Och såklart, med en respekt som finns för varandra. Varken Inter eller Atalanta kommer våga kliva på med alltför stark anfallsvilja, tror vi.

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – spelas till fina 1,78 gånger smeten hos Mr Green, som ni får 100 kronor i freebet hos – via oss. Varför inte hugga det till just detta spel?

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,78
Bolag: Mr Green
Spelstopp:
TV: 
Stream: 

Jämför odds: