21 februari 2020 Cagliari Napoli Speltips

Speltips Napoli – Fiorentina 17/1: Lunchmöte

Napoli är relativt stora favoriter då man tar emot ett Fiorentina som ser ut att vara på uppgång. Jag tror att det finns goda chanser att båda lagen kommer göra mål här.

Napoli har blandat och gett en del på sistone men man kommer ändå till den här matchen med tre segrar på de fyra senaste. Men då bör man beakta att motståndet inte varit några topplag.

I onsdags besegrade man Empoli med 3-2 i Coppa Italia och senaste ligamatchen vann man också knappt då man slog Udinese borta med 2-1. Man har vunnit de matcherna utan att övertyga och i den näst senaste ligaomgången förlorade man hemma mot Spezia med 2-1.

Totalt står man därmed på 31 poäng efter 16 matcher och har således fortsatt, hyfsat, bra häng på de absoluta topplagen.

Fiorentina har med sina 18 poäng på 17 matcher skaffat sig ett bättre avstånd ner till bottenstriden efter att ha höjt sig under Cesare Prandellis ledning. Det är ingen remarkabel skillnad sedan Prandellis återkomst till klubben i november månad men man har successivt tagit små steg åt rätt håll.

Framförallt var 3-0-segern mot Juventus strax före jul en prestigeseger. Därefter har man förlorat en, kryssat en och vunnit en match vilket ger att man tagit 7 poäng på de fyra senaste och det är ett bra facit sett till vad man tidigare presterat.

I onsdags spelade man jämt med Inter i Coppa Italia. Matchen stod 1-1 efter två halvlekar vilket innebar förlängning där man föll tungt efter att Inter avgjort i den 119:e minuten.

Hos bortalaget finns Ribery, Pezzella och Borja Valero medan Napoli saknar Manolas och Osimhen.

Fiorentina har höjt sig

Napoli står som ganska klar favoriter här då en hemmaseger ger cirka 1.55 gånger insatsen. Som jag ser det är det här något mer ovisst än så.

Fiorentina kommer visserligen från en lång och tuff match mot Inter i Coppa Italia men trots förlusten kan man ändå ta med sig att man återigen stod upp väl mot ett topplag.

Fiorentinas prestationer har så sakteliga förbättrats under Prandellis ledning och jag finner anledning att tro att man kan komma att störa Napoli här.

Napoli har haft ett lättare spelschema på sistone men har haft att svårt att få spelet att stämma. Trots lättare motstånd har man släppt in mål i alla de 9 senaste matcherna. Båda lagen har gjort mål Napolis 5 senaste matcher så tror jag att det kommer bli även här.

Fiorentina har gjort mål i 6 av de 7 senaste matcherna och formen och självförtroendet är på uppåtgående. Fiorentina är visserligen ett av de mer målsnåla lagen i Serie A men då ska man inte glömma att Serie A är en av de målrikaste toppligorna i världen just nu.

Napoli är förstås rimliga favoriter och det här är en match man bör vinna för att haka på i toppen. Troligast är att de lyckas med det men bäst spelvärde finner jag i att båda lagen kommer göra mål i den här matchen.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.87
Bolag: Speedybet
Spelstopp: 12:30 den 17/1 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: