30 april 2017 Roma Lazio

Speltips Roma – Fiorentina 22/8: Trevlig kvällsmatch

Vi bjuds på ett intressant möte mellan Roma och Fiorentina på söndagskvällen för att avrunda helgens Serie A.

Huvudstadsklubben har satsat i år efter att förra säsongen återigen slutade i besvikelse för I Giallorossi. Paulo Fonseca fick lämna sin post då ännu ett långsiktigt projekt från Romas ledning slängts på sophögen innan det burit frukt. Som vanligt i Rom så är det höga ambitioner och dåligt tålamod hos både supportrar och klubbledning som styr klubben.

Man måste dock medge att deras värvning av José Mourinho på tränarbänken är ett spännande val i alla fall. Sedan han ledde Inter till trippeln så har han inte rört Italien på tio år, men det var trots allt i Serie A som han skördade störst framgångar.

Han har även getts gott om resurser till att förstärka laget när många andra topplag har varit ganska anonyma under sommarmercaton. Först och främst så har Edin Dzeko, Juan Jesus och Pedro alla försvunnit som bosman till något av de andra topplagen i ligan, men dessa har ersatts och mer därtill genom att öppna plånboken.

Tammy Abraham har hämtats in till anfallet för stora pengar från Chelsea, de har löst målvaktsfrågan genom att hämta in Rui Patrício från Wolves och har även värvat Eldor Shomurodov och Roger Ibañez som båda säkerligen kommer att ha något att tillföra truppen.

Det är även mycket glädjande att Nicolò Zaniolo nu kommit tillbaka i spel efter snart två års frånvaro och fruktansvärt otur med skador. Han är fortfarande blott 22 år och en fantastisk spelare, så länge han kan hålla sig undan från skador kommer han bli en väldigt viktig kugge för det här Roma och i stort sett nästan ett nyförvärv i och med hans långa frånvaro.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Även Fiorentina vill klättra

Fiorentina har även de satsat lite även om de inte riktigt kan mäta sig med Romas finanser. La Viola är dock en alldeles för stor och fin klubb för att behöva slåss om att undvika nedflyttning som de länge gjorde förra året. De slutade tillslut med sju poäng ned till strecket, men lär vilja satsa mycket högre än så i år.

Säsongens enda glädjeämne för supportrarna förra säsongen var den unge serbiske anfallaren Dusan Vlahovic som med sina 21 fullträffar hamnade på femte plats i skytteligan i våras.

De har lyckats behålla honom och har värvat in Nicolás González från Stuttgart, vilket är ett styrkebesked för Fiorentina. Men jämfört med andra klubbar som låg runt dem i tabellen i våras hade de långt högre utgifter, det är i utförandet och inte i spelarmaterialet där det brister.

Giuseppe Iachini misslyckades med sitt uppdrag från tränarbänken förra säsongen och Gennaro Gattuso som tog över i sommar fick lämna efter bara dryga tre veckor. Tillslut har de landat på Vincenzo Italiano som inte bara har ett coolt namn utan också har gjort ett bra tränarjobb i Spezia under de senaste säsongerna.

Inför matchen mot Roma har han alla spelare förutom mittfältaren Sofyan Amrabat tillgänglig, medan Mourinho får klara sig utan Leonardo Spinazzola som skadade sig i EM, Gonzalo Villar och Chris Smalling som också varit långtidsskadad för Romas del.

På förhand är det en klurig match att förutspå. Roma hade extremt starkt hemmafacit men förtvivlat svårt mot topplagen förra året, de hade väldigt tydliga mönster som gick att utläsa i resultaten. Under ny ledning och med flera nya spelare är det dock långt ifrån säkert att samma mönster uppstår nu. Det hade varit väldigt typiskt Roma att floppa i premiären och det är där jag tycker mig se spelvärdet faktiskt då Roma är lite för stora favoriter i min mening. Vi kör på dubbelchansen X2 för 2.08 hos William Hill här och hoppas på att Mourinho inte fått spelet att sitta ännu.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.08
Bolag: William Hill
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream: 

Jämför odds: