Speltips Roma – Spezia 13/12: Formsvaga

Martin Efvergren Publicerat: 13 December 2021

Måndagskvällen bjuder på en match från Serie A där Roma tar emot bottenlaget Spezia. Matchen spelas den 13 december 2021 med avspark kl 20:45.

Roma – Spezia

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AS Roma inledde säsongen lovande men har mattats av alltmer under hösten. Nu kommer man till den här matchen med två raka förluster i Serie A och 25 inspelade poäng på 16 matcher. I torsdags kunde man emellertid säkra gruppsegern i Conference League efter att man besegrat CSKA Sofia med 3-2 på bortaplan.

I Serie A föll man förra helgen med 3-0 hemma mot Inter och dessförinnan fick man stryk med 1-0 borta mot Bologna. Det innebär att man i tur och ordning förlorat två matcher, vunnit två och därefter förlorat två igen om vi ser till de sex senaste ligaomgångarna.

Nu tar man emot ett Spezia som har haft det tufft så här långt. Med sina 12 poäng efter 16 matcher är man i hög grad involverad i bottenstriden.

I söndags spelade man 2-2 hemma mot Sassuolo efter att man tappat en 2-0-ledning i andra halvlek. Man bröt dock en svit på tre raka förluster då man förlorat mot Atalanta, Bologna och Inter i de tre föregående matcherna.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spezia har problem

José Mourinhos Roma gjorde bra resultat initialt men harmonin kring laget och dess prestationer har inte utvecklats i rätt riktning sedan dess. Mönstret känns igen från Mourinhos senaste klubbar och frågan är om även det här tränaruppdraget kommer sluta med sparken för den forne mästartränaren.

Än så länge sitter han säkert och ser man till truppen han förfogar över har man väl inte underpresterat i någon större utsträckning. När man nu tar emot ett ganska svagt Spezia är det dock inget annat än tre poäng som gäller.

Roma står också som klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. En rak etta ger endast omkring 1.42 gånger insatsen. Förra säsongens möten mellan de här båda lagen blev målrika där Roma vann hemma med 4-3 medan vårens möte slutade 2-2.

Roma har nu en del avbräck då både Mancini och Zaniolo är avstängda. Därtill finns El Shaarawy och Pellegrini på skadelistan. Detta försvagar Romas slagstyrka men man bör ändå ha goda chanser att lösa den här uppgiften.

Thiago Motta tog över Spezia i somras och har inte riktigt fått det att stämma. Framförallt har man släppt in för många mål. Med sina 36 insläppta på 16 matcher är man sämst i Serie A.

Roma har mycket att jobba med innan de kan utmana om de absoluta topplaceringarna i den här ligan, men den här matchen tror jag att man kommer se till att vinna. Och det baserar jag främst på Spezias svagheter snarare än Romas styrkor.

Därför finner jag ett bra spelvärde i att Roma kommer att leda i halvtid och vinna matchen. Det spelas till 2.02 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halvtid/fulltid Roma/Roma
Odds: 2.02
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, måndag 13 december 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: