Stream Juventus Crotone

Speltips Torino – Juventus 2/10: Derby della Mole

Det vankas derby i Turin då Torino och Juventus drabbar samman på lördagskvällen i den sjunde omgången av Serie A. Matchen spelas den 2 oktober med avspark kl 18.00.

Turin-derbyt som i Italien går under benämningen Derby della Mole är landets äldsta derby mellan två klubbar från samma stad. Det första spelades redan 1907 och sedan dess har man ställts mot varandra 204 gånger i officiella sammanhang.

Efter sex spelade omgångar står nu Torino och Juventus på samma poäng i Serie A då båda samlat ihop åtta. Torino kommer till det här derbyt med två raka kryss bakom sig och är obesegrade i de fyra senaste matcherna.

Torino inledde säsongen med två förluster, mot Atalanta och Fiorentina. Sedan dess har man höjt sig och vunnit mot Salernitana och Sassuolo. I måndags spelade man 1-1 borta mot Venezia och samma resultat blev det dessförinnan i hemmamatchen mot Lazio.

Även Juventus inledde säsongen svagt då man bara tog en poäng på de tre första matcherna i Serie A. Men sedan segern mot Malmö i Champions League har Massimo Allegri successivt börjat få ordning på sitt lag.

Nu kommer man till det här derbyt med tre raka segrar. Spezia och Sampdoria har båda besegrats med 3-2 och i onsdag tog man en meriterande skalp hemma mot Chelsea i Champions League.

På Juventus skadelista finns Morata och Dybala. Torino har en del tunga avbräck då Belotti, Zaza, Praet, Izzo och Pjaca inte ser ut att komma till spel i det här derbyt.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mentalt övertag

Med två raka segrar i CL ser läget ljust ut för Juventus i den turneringen. Nu gäller det att också fortsätta sin klättring uppåt i Serie A.

Juventus står som favoriter i det här mötet till ett odds omkring 1.90. Men ett derby är ju som bekant alltid ett derby och med det avses väl främst att det gå lite hursomhelst och inte sällan är det underdogen som går segrande. Senast lagen möttes, i april, slutade det 2-2.

Fakta är emellertid också att Torino inte har besegrat Juventus sedan 2015. Juventus har 14 raka matcher utan förlust i Derby della Mole. Tre av dessa har slutat oavgjort, resten har Juve vunnit.

Denna bakgrund talar förstås till Den gamla damens fördel. Torino är cementerad som lillebror i den här relationen och den mentala aspekten betyder nog en hel del. Samtidigt är nog denna upplaga av Juventus den minst slagkraftiga på mycket länge.

Juventus såg stabila ut mot Chelsea i onsdags men de två matcherna dessförinnan har varit mer vilda västern. Trenden är dock positiv och man lär ha en god känsla med sig in i den här matchen.

Ivan Juric ser ut att vara på väg att göra Torino till ett mer pålitligt lag. Man har bara släppt in två mål på de fyra senaste matcherna och man kommer nog vara ganska försvarsinriktade i den här matchen.

Torino saknar dock flertalet av sina viktigaste offensiva pjäser och jag tror man kommer få det svårt att bryta sin negativa svit mot Juventus. Det här lär bli en jämn batalj men mitt spel blir ändå en rak tvåa, att Juventus vinner till 1.93 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Juventus vinner
Odds: 1.93
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:00, lördag 2 oktober 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: