Speltips Juventus - Napoli

Speltips Udinese – Napoli 10/1: Formsvaga lag

Det är två relativt formsvaga lag som ställs mot varandra när Udinese tar emot Napoli. Trots det tror jag att det kommer göras minst ett par mål i den här matchen.

Udinese hade en ganska stark period fram till mitten av förra månaden men har sedan dess fallit tillbaka något. Man har kryssat tre och förlorat två av de fem senaste matcherna och totalt står man på 16 poäng efter 15 spelade matcher.

I onsdags spelade man 2-2 borta mot Bologna efter att man kvitterat i den 90:e minuten i en match där man var en man mer hela den andra halvleken tack vare att Mattias Svanberg dragit på sig ett rött kort.

Inför den matchen hade man två raka förluster och det har bara blivit tre poäng på de fem senaste matcherna.

Nästan lika skral har Napolis utdelning varit de senaste fem matcherna där man bara tagit fyra poäng totalt. Efter förluster mot toppkonkurrenterna Inter och Lazio har man kryssat mot Torino, vunnit mot Cagliari och senast blev det, något överraskande, förlust hemma mot Spezia.

Napoli tog programenligt ledningen i den matchen men i den andra halvleken kunde Spezia kvittera. Därefter drog bortalaget på sig en utvisning men lyckades ändå slå in avgörande 2-1 med tio minuter kvar av matchen.

Därmed har Napoli tappat mark i toppen av tabellen där man står på 28 poäng efter 15 spelade matcher.

På Napolis skadelista finns Mertens, Osimhen och Demme medan hemmalaget lär sakna Pusseto, Okaka, Jajalo och Prödl.

Målrika Serie A

Trots en vacklande form står Napoli som favoriter till cirka 1.85 gånger pengarna i den här matchen. De förstås det starkare laget på pappret och har ett övertygande facit om vi ser till inbördes möten de senaste säsongerna.

Napoli har vunnit 8 och kryssat 1 av de 9 senaste matcherna mot Udinese. Förra säsongens möten var dock jämna där Napoli vann hemma med 2-1 och i Udine slutade det 1-1.

Napoli bör vara det bättre laget men man har förlorat 3 av de 5 senaste matcherna och insatsen mot bottenlaget Spezia senast imponerade inte. Detta gör att jag inte vågar lite på Napoli för tillfället.

Napoli och Udinese är faktiskt två av de mer målsnålare lagen i den numera målrika ligan Serie A. Likväl har Napoli ett snitt på 3.13 mål per match medan Udinese ligger på 2.67 mål per match.

I Udineses fall handlar det främst om att man har haft svårt att göra mål. På 15 matcher har man bara nätat 17 gånger men det var framförallt under inledningen av säsongen som man led av måltorka.

Man gjorde två mål senast och dessförinnan gjorde man mål mot Juventus då man föll med 4-1. Napoli har släppt in mål i sina 7 senaste matcher och jag håller det som sannolikt att även Udinese kan lyckas med det här.

Napolis senaste resultat till trots har man ändå gjort 6 mål på de 3 senaste matcherna och med den offensiva kvalitet som finns i laget tror jag inte man går mållösa här heller.

Det har gjorts över 2.5 mål i 4 av de 5 senaste mötena mellan de här lagen och jag tror på en matchbild där båda lagen kommer vilja gå framåt en hel del. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen.

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.89
Bolag: Campobet
Spelstopp: 15:00 den 10/1 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: