Speltips Bilbao Getafe 25 januari 2020

Speltips Athletic Bilbao – Levante 11/2: Copa del Rey

Athletic Bilbao är starkare än på länge och gäller som favoriter mot Levante CF inför torsdagens första semifinal i Copa del Rey.

Vi är redan nu framme vid den avgörande fasen i Copa del Rey, och med andra ord ska den spanska cupen snart till att tas i mål. Det ska bli en kittlande fas av turneringen, med Sevilla mot FC Barcelona i det ena mötet, och Athletic Bilbao mot Levante i det andra.

Det är imponerande att se både Athletic Bilbao och Levante så här långt fram, inte minst i fallet Levante. Men det är ett svårslaget lag vi har att göra med, som under resan fram till den här semifinalen slagit ut ett antal giganter.

Levante vann inte minst borta mot Real Madrid i La Liga häromveckan, men i cupspelet har man slagit ut tunga lag som Real Valladolid och Villarreal nu senast. Då först efter förlängning. Med andra ord måste man imponeras av deras förmåga att vinna täta matcher.

I ligaspelet går man inte fullt så starkt, även om man nu har hittat någon form av momentum på slutet. Vinsten mot Real Madrid visar också att Levante är ett lag att räkna med.

Men frågan är om inte lottningen av Athletic Bilbao är lite dum? I termer av att man faktiskt inte blir en fullt så tydlig underdog som man hade varit annars. Detta samtidigt som man möter ett pånyttfött Athletic Bilbao, som ser mycket bättre ut under sin nye huvudtränare.

Athletic Bilbao tar kommandot

Under hösten har Athletic Bilbao spelat mot Levante två gånger om och vunnit båda, 2-0 på hemmaplan och 2-1 på bortaplan. Det senare mötet tillhör dock förra säsongen, men det är fortfarande en indikation på styrkeförhållandet.

Faktum är att Athletic Bilbao vunnit fyra raka matcher mot Levante och den typen av psykologiskt övertag ska man inte underskatta. Tycker jag.

Athletic Bilbao må dock vara starka i Copa del Rey, med endast en förlust på sina elva senaste möten i cupen. Vi vet sedan tidigare att man är urstarka i cupspelet, med tanke på att Athletic Bilbao vann spanska supercupen i januari.

Båda lagen göra mål spelas till 1,91 gånger såsen hos Hajper.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kronor gratis!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,91
Bolag: Hajper
Spelstopp: 21:00, torsdag 11 februari 2021
TV:  Aftonbladet TV
Stream:  Aftonbladet TV

Jämför odds: