Streama Barcelona Huesca

Speltips Barcelona – Bilbao 17/1: Supercup-final

Barcelona och Athletic Bilbao gör upp om Supercup-titeln och jag finner anledning att tro att den krisande storklubben kommer gå segrande här.

Det är kämpiga tider för Barcelona på de flesta fronter men på senare tid har man i alla fall fått lite bättre ordning på sitt fotbollsspelande. Nu har man chans på en titel – visserligen inte av den ädlaste valör – men det skulle nog ändå betydande en hel del för Ronald Koeman och klubben i stort.

I onsdags lyckades man besegra Real Sociedad på straffar efter att matchen slutat 1-1. Därmed är man obesegrade i de nio senaste matcherna. I ligaspelet har man tre raka segrar vilket ger att man närmat sig Real Madrid i toppen av tabellen efter 18 spelade matcher.

Senaste ligamatchen vann man med 4-0 mot Granada och dessförinnan mötte man den kommande finalmotståndaren Athletic Club Bilbao på bortaplan. Barcelona vann då med 3-2 efter två Messi-mål.

Bilbao kvalificerade sig för den här finalen genom att besegra Real Madrid med 2-1 i torsdags. Senaste ligamatchen var den mot Barcelona och dessförinnan besegrade man Elche med 1-0. I ligan har man spelat ihop 21 poäng efter 18 matcher vilket ger att man befinner sig i mitten av tabellen.

Precis som semifinalerna i veckan så spelas den här finalen på neutral plan och det är på Estadio Olimpico i Sevilla som matchen kommer äga rum.

En titel är alltid en titel

Barcelona står förstås som favoriter här men det är inte några gigantiska odds på att Athetic Bilbao kan ta hem det. Insatsen mot Real Madrid i torsdags bevisade att Marcelinos baskiska manskap definitivt kan mäta sig med de allra bästa.

Barcelona har pendlat en hel del i sina prestationer den här säsongen men den senaste tiden har man ändå visat tecken på att man har blivit mer pålitliga och stabila. Med tanke på allt som varit bör också den här matchen vara mer betydelsefull för klubben än vad en Supercup-final normalt är. Den faktorn tror jag talar till Barcelonas fördel.

Koeman lär formera bästa möjliga manskap och för de stjärnspelare som han förfogar över är titlar alltid betydelsefulla.

Detsamma gäller naturligtvis för Bilbao. De är nästan alltid svårslagna och välorganiserade och den här matchen kommer sannolikt bli jämn. Men ser vi till senast lagen möttes, vilket alltså bara var för en och en halv vecka sedan, så hade Bilbao svårt att stoppa Barcelonas offensiv.

Den matchen slutade 3-2 och så målrikt har jag svårt att se att det här kommer bli. Jag tror snarare på en mer låst matchbild med ett lågt stående Bilbao där Barcelonas individuella briljans förr eller senare fäller avgörande.

Barcelona är i skriande behov av att skapa positiva rubriker om sig själva och den här matchen är en chans till det som jag inte tror att man kommer låta sig gå miste om. Mitt spel blir att Barcelona vinner den här matchen och det spelas till 1.74 gånger insatsen hos Campobet.

Speltips:

 

Speltips: Barcelona vinner
Odds: 1.74
Bolag: Campobet
Spelstopp: 21:00 den 17/1 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: