21 februari 2020 Derby Fulham Speltips

Speltips Barnsley – Derby 10/3: Wayne Rooney-effekten

Derby County gäller som underdog inför den tuffa matchen borta mot Barnsley i Championship. Vi rekar med odds den 10 mars 2021.

Det har visserligen redan spelats 34-35 omgångar i Championship, men som bekant är det fortfarande många matcher kvar att avverka innan vi kan ta den här säsongen i mål. Det maraton som är säsongen i Championship fortsätter med andra ord i en rasande takt.

Derby County och Barnsley tillhör lagen som har hängmatcher att ta igen och för att komma i fas med övriga tabellen spelar man alltså ett möte redan på onsdagskvällen, med matcher i helgen också såklart.

Barnsley kommer i strålande form och har sju raka vinster i Championship, under vilka man har klättrat från mittenskiktet upp till en playoff-plats. I nuläget petar man därmed ner AFC Bournemouth och Cardiff City, två klassiska lag i Premier League-sammanhang (nåja, men som båda har varit i högstaligan nyligen), från playoffplatserna. Det i sig är imponerande.

Derby County är å sin sida inblandade i bottenstriden och har bara sex poäng till godo på Rotherham på nedflyttningsplats, ett lag som dessutom har tre (!) matcher färre spelade än merparten av lagen i tabellen.

Det som oroar i Derby County är den risiga formen, inte minst på bortaplan, och när det kommer till lag från toppskiktet har man varit direkt undermåliga hela säsongen. Det är bara en av flera faktorer som talar för Barnsley här.

Speltips i Championship

Derby County kommer att behöva formera ett lag utan några av sina bästa spelare och det rör sig inte minst om Krystian Bielik som fortfarande är skadad och som därmed inte kommer i närheten av en matchtrupp till den här matchen.

Dessutom spelar Derby County inte Curtis Davies, David Marshall eller Tom Lawrence i den här matchen. Däremot hoppas Teden Mengi, som är inlånad från Manchester United, få speltid för Derby County i den här matchen.

I hemmalaget är Ben Williams och Liam Kitching utanför laget inför den här matchen, men startelvan som Barnsley kan formera är fortfarande stark nog för att man ska våga gå för sina 18:e vinst den här säsongen.

Derby County har tre raka förluster på bortaplan och möter ett lag som är i väldigt bra form. Ibland är det inte krångligare än så. Det är som upplagt för en vinst för Barnsley här.

Barnsley vinner spelas till 1,95 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barnsley vinner
Odds: 1,95
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 10 mars 2021
TV: 
Stream: