21 februari 2020 Derby Fulham Speltips

Speltips Derby – Brentford 16/3: Lossnar inte

Brentford såg ut att segla mot Premier League, men har tappat på slutet den här säsongen också. Nu möter laget Derby County den 16 mars 2021.

Om det är spänning man är ute efter fungerar Championship på allra bästa sätt, med flertalet lag som är inblandade i toppstriden och i runda slängar halva serien som är inblandad i bottenstriden.

När det nu återstår tiotalet omgångar kommer vi att gå in i den kritiska fasen av säsongen. Den rundas sedan av med playoff för att ta sig upp till Premier League, och ett antal lag ramlar också ner i seriesystemet. Tungt värre.

Derby County, som nu leds av Wayne Rooney, har en tung säsong och är bara sju poäng över nedflyttningsstrecket. Då jämfört med ett lag, Rotherham, som har spelat fyra (!) matcher färre än sina konkurrenter i botten. Det kan alltså hända mycket.

Derby County har nu fem raka matcher utan vinst, men än värre är att laget står på fyra raka matcher utan mål framåt. Nu möter man ett Brentford som spelar med en stor nypa kontroll i sina matcher och som inte direkt är ett lag som släpper till saker i onödan. Det brukar vara rätt sömniga matcher.

Inte minst är det så nu när lagets offensiv har trubbats av. I inledningen av säsongen var den bäst i hela ligan och fortsatt är man det lag som har flest gjorda mål under säsongen, med 62 på 35 omgångar. Men trenden i målgörandet pekar åt hel fel håll och det har varit sällan som man gjort mer än ett mål per match på slutet.

Odds i Championship

Derby County kommer inte att kunna slänga in sin nyckelspelare Krystian Bielik i spel den här gången heller och det är uppenbart att det är en spelare vars frånvaro ställer till stora problem för den här klassiska klubben.

Wayne Rooney har dessutom Curtis Davies och Tom Lawrence utanför laget, och i mina ögon har man en trupp som inte är tillräckligt bra för att slåss längre upp i tabellen. Det är också därför man har förankrat så långt ner.

För bortalaget är det stora problem i mittlåset med Pontus Jansson borta fortfarande. Det har hetat att mittbacken ska närma sig spel, men en comeback verkar vara veckor bort. Tungt värre för ett lag som släpper in för många mål.

Shandon Baptiste och Rico Henry kan inte heller spela, och det mesta pekar på att Josh Dasilva också kommer att vilas. Däremot kan vi få se svensken Saman Ghoddos i startelvan igen.

Under 2,5 mål spelas till 1,67 gånger såsen hos William Hill. Det sprudlar inte om något av lagen.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,67
Bolag: William Hill
Spelstopp: 20:00, tisdag 16 mars 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: