14 november 2019 England Montenegro Speltips

Speltips England – Kroatien 13/6: Repris från VM-semin

Grupp D inleds med en smäll då vi bjuds på toppmötet mellan England och Kroatien direkt i öppningsmötet.

Grupp D öppnar med en repris av semifinalen från det senaste mästerskapet där Kroatien besegrade England på övertid i fotbolls-VM i Ryssland för tre år sedan. Det finns nog inte en kroat i världen som glömt den matchen, men inför den första omgången i EM så råder lite andra förutsättningar än senast.

England är definitivt ett landslag som har växt under det senaste decenniet och det finns många som vill hävda att det landslag som träder in i EM nu är starkare än det som tog sig till semifinal i VM senast det bar av. De har numera massvis med spännande unga spelare i landslaget och England besitter gott om offensiv kvalitet.

Det kanske saknas lite rutin, men det kommer snarare vara en faktor i slutspelet i så fall och bör inte stoppa dem mot Kroatien. Flera av deras unga har dessutom redan hunnit vinna stora titlar, så det kanske inte är en så stor faktor som det skulle kunna ha varit med en så ung trupp.

Inför EM så har Southgates mannar sett väldigt stabila ut, framförallt har de hållit tätt bakåt i deras uppladdning inför mästerskapet, trots att de har ett aningen framtungt lag. De har vunnit sex raka matcher och hållit nollan i fem av dem, vilket bådar gott inför turneringen.

England kliver in i turneringen som en av de hetaste kandidaterna till att ta hem titeln och Kroatien kommer att bli en väldigt bra värdemätare i den första omgången.

Kroatien har påbörjat sin färd nedåt

Ifall England har förbättrats sedan semifinalen där de senast möttes så har Kroatien gjort en motsatt resa. Att ett litet land med fyra miljoner invånare ens kunde nå en VM-final är såklart fantastiskt, men sådana gyllene generationer håller inte för alltid och Kroatien har så sakteligen sin resa nedåt. De har fortfarande ett fantastiskt lag på papperet men spelare som Mario Mandzukic och Ivan Rakitic kommer att vara saknade i truppen.

På mittfältet är de fortfarande ett av mästerskapets starkaste lag, men utan Mandzukic som frontman så saknar laget lite spets framåt, vilket märkts av under upptakten till EM. På deras senaste fem matcher så har de mäktat med fem mål, varav tre av dessa kom mot Malta, vilket inte är någonting att hänga i granen direkt. De har förlorat mot Slovenien, kryssat mot Armenien och haft problem att lägga mål mot lag som Cypern i matcher som de dominerat helt i övrigt.

Kroatien är helt klart tippade att gå vidare från gruppen, men att möta England i öppningsmatchen kommer att vara ett elddop för de tidigare VM-finalisterna. Det kommer inte bli lätt för dem att få igång målskyttet mot vad som visat sig vara ett defensivt skickligt lag som sett vassa ut inför turneringen.

England är klara favoriter här även hos spelbolagen, men med tanke på hur det sett ut inför EM så kombinerar vi spelet med ett målspel också. Det känns som en match där England kommer att vinna med få mål och där de lyckas stänga igen butiken mot ett Kroatien som haft det svårt framåt, därmed spelar vi att England vinner mot noll som finns tillgängligt hos No Account Bet för 2.45 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: England vinner mot noll
Odds: 2.45
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 15:00
TV:  SVT 1
Stream:  SVT Play

Jämför odds: