1 mars 2020 Everton Manchester United Speltips

Speltips Everton – Rotherham 9/1: Dagens bästa odds

Everton lär prioritera FA-cupen högt och bör städa av Rotherham relativt enkelt lördagen den 9 januari 2021 när lagen möts på Goodison Park.

Det är alltid en fråga om hur högt lagen värderar cupspelet i England, men att FA-cupen prioriteras högre än vad Ligacupen gör är ingen hemlighet. Det är ganska ovanligt med lag som helt skiter i FA-cupmatcherna, även om den tendensen kanske blivit lite mer synlig på senare år.

Ett lag som jag inte tror kommer att strunta i FA-cupen den här säsongen är Everton, som borde ha en realistisk chans att vinna en titel den här vägen. Det är också den enda titelchans som laget har och det är faktiskt ingen dålig titel i så fall.

I mina ögon är FA-cupen en tung titel och det är en bild som många med mig delar. Det hoppas jag också att tränaren Carlo Ancelotti i Everton gör.

Ja, man kan argumentera för att Everton vill fokusera på toppstriden i Premier League, där en Europaplats är ett troligt slutscenario om man fortsätter så här, eller förbättrar sig lite till. Å andra sidan har man ett så pass starkt lag att man nu faktiskt har en reell chans att vinna en turnering som FA-cupen. Det ska inte underskattas.

Nu senast föll Everton hemma mot West Ham i Premier League och det finns ett par plumper nu på slutet som gör det lite svårbedömt var detta lag egentligen finns. Vad jag däremot känner mig helt säker på är att man är mil bättre än ett lag som Rotherham.

Rotherham spelar visserligen i Championship, men är ett givet bottenlag, och trenden på slutet har inte varit bra. Jul- och nyårsfotbollen har inte behandlat detta lag bra och även om man sällan förlorar överlägset är man direkt svaga inte minst på bortaplan. Där har man nu förlorat sina sex senaste matcher.

Rotherham får däng

Det återstår att se hur lagen kommer att formeras, men det är ingen vågad gissning att Everton formerar en stark startelva här. Det tycker jag att man borde ha råd med att göra även om man spelar borta mot Wolverhampton i mitten av nästa vecka.

Allan, Lucas Digne, Fabian Delph och Jean-Philippe Gbamin kommer alla att stå utanför laget av skadeskäl. Alex Iwobi är också högst tveksam till att spela, även om han testas sent.

För svensk del ska det bli kul att se Robin Olsen mellan stolparna. Jag kan inte tänka mig annat än att han startar. Carlo Ancelotti verkar för övrigt förtjust i den svenske landslagsmålvakten, som Everton funderar på att köpa loss redan i januari. Detta enligt Carlo Ancelotti själv.

I bortalaget är tappen många. Kieran Sadilier, Chiedozie Ogbene, Shaun MacDonald, Clark Robertson, Joe Mattock och Trevor Clarke spelar inte här. Det är inga drömförutsättningar direkt.

Everton -1,5 spelas till 2,02 gånger smeten hos SpeedyBet.

Speltips:

Speltips: Everton -1,5
Odds: 2,02
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 13:00, lördag 9 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: