Speltips Everton – Sheffield Wednesday 24/1: Numret för stora

Med Ancelotti vid rodret har Everton haft en lysande Premier League-säsong hittills. Tränaren tog över vid årsskiftet 19/20 och har verkligen vänt skutan. Säsongen startade med strålande spel och efter ett antal omgångar fick man till och med stoltsera överst på tabellen.

Everton - Sheffield Wednesday

FA-cupen
Hämta bonus
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Skador på nyckelspelare och en del tuffa matcher fick Everton att gå in i en svår period i november. Fyra av lagets fem förluster denna säsongen inträffade från slutet av oktober till slutet av november. Skador på nyckelspelare så som Richarlison, James Rodriguez och Lucas Digne fick effektiviteten i anfallsspelet att gå ned monumentalt. Utöver detta har Englands första-keeper Pickford fått utstå rättvis kritik till sådan grad att svensken Robin Olsen fått honom bänkad några matcher. Men den svaga perioden bröts.

Formen återkom under den hektiska december, där man bland annat besegrade Chelsea, Leicester och Arsenal under en och samma vecka. För närvarande befinner man sig på en sjätteplats, med åtta poäng från toppen men med två hängmatcher. Everton har med andra ord alla möjligheter i världen att utmana om ligatiteln, men åtminstone för en plats i Champions League eller Europa League.

Lagets starkaste lysande stjärna i år har varit Dominic Calvert-Lewin. Med elva mål och fyra assist har han lett vägen för laget under framgångarna. Nu kan dock en småskada hindra honom från att starta. Skador hindrar också Digne, som från vänsterkanten stått för många assist till just Calvert-Lewin. Glädjande nyheter är dock att James Rodriguez och Richarlison är tillgängliga, efter att ha dragits med skador även dem.

För stor uppgift för Sheffield Wednesday

Everton hade det kämpigt i FA-cupens förra omgång. Sheffield Wednesdays motståndare i nedflyttningskampen Rotherham tog matchen till förlängning, men där tog det stopp. Everton startade med ett halvt B-betonat lag, vilket vittnar om att det möjligtvis blir så även denna match.

Sheffield Wednesday har själva en bra period i ligan. Med 10 poäng av 12 möjliga i de senaste fyra omgångarna i Championship så har de verkligen kommit igång och tur är väl det om de vill säkra platsen för nästa säsong, för de ligger fortfarande på nedflyttningsplats. Men med den nyfunna medvinden och en Callum Paterson på spelhumör i offensiven kanske de kan ställa till det för Everton en del på söndag.

Paterson, som inte bara gjort mål i de två senaste ligamatcherna utan även satte in dödsstöten i 90:e minuten borta mot Exeter i FA-cupens förra omgång, verkar ha hittat formen. Matchen slutade 0-2 och det var sammanslaget förmodligen ett ganska rättvist resultat mot League 2-laget. Borta mot Everton på Goodison Park blir dock uppgiften för svår och ett handikappsspel på Everton med -1 känns som ett bra spel för 1.90 hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250 kr i spelkrediter!

Speltips:

Speltips: Everton -1 hcp
Odds: 1,90
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00
TV:  viaplay
Stream:  viaplay

Jämför odds: