Streama Super Bowl

Speltips Green Bay Packers – Tampa Bay Buccaneers 24/1: NFL-slutspel

Brwa Pishdari rekar med speltips inför NFL-slutspelet där Green Bay Packers och Tampa Bay Buccaneers den 24 januari 2021.

Dags för två av de bästa slutspelsmatchupsen i modern tid, på söndagskvällen tar mitt kära Green Bay Packers emot Tampa Bay Buccaners på klassiska Lambeau Field.

Green Bay Packers visade vilket fantastiskt lag de har genom att göra 32 poäng på ligans bästa defense, Los Angeles Rams. Green bay tog taktpinnen direkt och kontrollerade matchen fullt ut samtidigt som de slog varenda statline som Rams hade haft under året. Flest rushing yards emot, flest totala yards mot, flest poäng, you name it.
Inför denna match har de stor revanschlust då Green bay torskade med hela 38-10 mot Tampa tidigare i år, förvänta er en helt annan matchbild denna gång.

Tampa Bay har chansen att för första gången sedan 2002 gå till Superbowl, det året vann man dessutom Super Bowl och sedan dess har man i princip varit lite av en slagpåse. Lagen i NFC South har turats om att dominera divisionen. Men nu är Tampa tillbaka och det genom en 20-30 vinst mot ‘’storebror’’ New Orleans Saints i Divisional Round förra veckan. Tampa går in i matchen med stort självförtroende och mycket p.g.a. Tom Brady.

Denna match kommer bli otroligt tajt och det är smådetaljer som kommer avgöra vem som går segrandes ur fajten. I ett slutspel är det väldigt svårt att vinna om du inte har ett bra springspel. Båda lagen har fantastiska runningbacks och dessa spelare måste utnyttjas till max för att ha chans på vinst.

Tampa Bays defense lite vassare

Tampa Bays defense låg 1a i hela ligan mot springspel, antal försök och antal yards. Det betyder inte att deras defense är odödligt, vi spelade t.ex. på Alvin Kamara förra veckan och det spelet gick in relativt enkelt. Jag tror att Green Bay kommer ha det svårare än Tampa Bay i springspelet då deras försvar helt enkelt är bättre.

Green Bays defense låg på nedre halvan när det gäller springspel och låg på övre halvan mot passningar. De spelar på ett speciellt sätt där de tillåter lagen att springa mot de och det slutar oftast med att lagen gör precis det. För att Tampa ska ha en realistisk chans så måste de springa mot Green Bay och helst göra det med Ronald Jones som är deras bästa runningback.

Ronald Jones har varit skadad och missade sista grundserie matchen och första slutspelsmatchen. Han var tillbaka förra veckan och fick springa tretton gånger för 62 yards. Spelbolagen verkar tro att Ronald Jones kommer vara en ‘’backup’’ runningback i denna match och det är helt fel. När en spelare varit skadad brukar oftast första matchen vara den där man är mest försiktig, att han dessutom fick springa 13 gånger trots detta visar vilket stort förtroende coach Bruce Arians har för Jones. Ronald Jones är i vanliga fall deras starting runningback och coach Bruce sa i en intervju att Fournette och Ronald Jones kommer dela på arbetet. Jag förväntar mig att Tampa springer minst lika mycket som man gjorde förra veckan, runt 30 gånger och det innebär att Ronald Jones kommer få springa runt 15 gånger. Jag finner då den lina som spelbolagen satt helt absurd och kommer därför spela:

Speltips: Ronald Jones över 35.5 rushing yards 1.90 Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Ronald Jones över 35.5 rushing yards
Odds: 1,90t
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:05, söndag 24 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: