Speltips Bayern München Frankfurt 10 juni 2020

Speltips Holstein Kiel – Bayern München 13/1: Tyska cupen

Tyska cupen, eller DFB Pokal som det också heter, kör igång på allvar i veckan. Holstein Kiel lär få det svettigt mot Bayern München den 13 januari 2021.

Nog vore det konstigt att kliva in till onsdagens möte mellan Holstein Kiel, ett topplag från andradivisionen i Tyskland, och Bayern München, klara serieledare i Bundesliga, utan att känna sig säker på vilka som egentligen ska vinna?

Det här borde vara ett möte som dryper av klasskillnad från första sekund och det faktum att man i bortalaget kan formera en startelva med spelare som alla hade gått in i Holstein Kiel med vänsterfoten gör det bara ännu tydligare.

Faktum är att Bayern München rent teoretiskt hade kunnat mönstra ett b-lag och ändå ta sig an den här matchen som klara favoriter. Men det här är en tysk storklubb som inte brukar lämna någonting åt slumpen och efter ett antal vilodagar tror jag att man kör stenhårt med bästa möjliga lag.

Holstein Kiel må vara ett lag som gör det bra i 2. Bundesliga och man må dessutom vara ett lag som är på gång uppåt i sin utveckling, med bra form. Men att spela hemma mot Bayern München är någonting helt annat.

Det skulle vara på sin plats med hemmastödet till fördel för Holstein Kiel, men det blir ingen publik på läktarna och den hemmaplansfördel som annars hade behövts spelar nu ingen eller väldigt liten roll.

Holstein Kiel räcker inte till

Holstein Kiel har radat upp vinster i slutet på 2020, men det här året har egentligen inletts lite mer trevande för topplaget. Det har blivit poängtapp borta mot Saint Pauli, och dessförinnan föll Holstein Kiel hemma mot Osnabrück. Med all respekt för dessa motståndare väntar ett betydligt tuffare möte nu.

Bayern München förlorade överraskande nog mot Borussia Mönchengladbach i fredags, men annars är det idel vinster så långt ögat kan nå i princip. Dominansen är kanske inte fullt så slående som tidigare säsonger, men att man går mot en ligatitel känns givet.

Att kröna den, eller snarare komplettera den, med att man också gör det bra i tyska cupen är någonting man vanligtvis siktar på. Det tror jag att man prioriterar högt den här gången också.

Bayern München vinner första halvlek spelas till 1,47 gånger såsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Bayern München vinner första halvlek
Odds: 1,47
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, onsdag 13 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: