Speltips Leicester – Brighton 10/2: Cupmöte

Simon Pålsson Publicerat: 10 February 2021

FA-cupen åker vidare med det intensiva mötet mellan Leicester City och Brighton onsdagen den 10 februari 2021.

Leicester City - Brighton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nu är det kanske inte helt rätt läge att spela den här matchen, med tanke på att Leicester City och Brighton båda har viktiga matcher i Premier League som kommer upp den närmsta tiden. Gör det att man nedprioriterar den här matchen, eller hur ska man resonera?

Det är uppenbart att skadorna varit en återkommande faktor för Brighton och det vore inte konstigt om tränaren Graham Potter ogärna riskerade något med spelare som tidigare har varit småskadade.

Danny Welbeck hoppade exempelvis in i helgens möte med Burnley och är med andra ord redo för spel igen, men ska man riskera någonting med honom inför den här cupmatchen borta mot Leicester City?

Samma sak gäller för Adam Lallana, som nyligen kommit tillbaka, som har visat sig fit nog för att spela, men som troligen inte har det i sig att spela flertalet matcher i veckan utan att löpa stor risk för en ny skada.

Det här blir hur som helst en faktor inför den här matchen, som Brighton tar sig an med en sedvanligt lång skakdelista. Tariq Lamptey, Florin Andone, Jose Izquierdo, Solly March och Alexis Mac Allister kommer inte att spela.

Lite liknande läge är det i hemmalaget, där Jamie Vardy nu är tillbaka i fullt slag, men där man kan undra om anfallaren verkligen ska riskeras nu? Dennis Praet, Wesley Fofana, Timothy Castagne och Wes Morgan är spelarna som ska stå över.

En öppen historia

För den som inte har ett favoritlag i England är det här förmodligen två av de mer sympatiska lagen och det kan åtminstone jag känna igen mig i. Båda spelar en underhållande fotboll, som i för sig skiljer sig en del.

Leicester City och Brighton har dock båda en offensiv identitet, men ironiskt nog är det snarare den stabiliserade defensiven som har gjort att Brighton nu plockat ett antal tunga skalper på senare tid. Eller vad sägs om back-to-back-vinster mot Tottenham och Liverpool i Premier League?

Leicester City har saknat Jamie Vardy, och har en något nedåtgående trend. Men det är fortfarande ett klasslag som vi har att göra med.

Båda lagen göra mål spelas till 1,95 gånger smeten hos Hajper.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kronor gratis!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,95
Bolag: Hajper
Spelstopp: 20:30, onsdag 10 februari 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: