Speltips Luton – Rotherham 4/5: Livlina

Simon Pålsson Publicerat: 4 May 2021

Rotherham United spelar borta mot Luton Town med förhoppningen om tre viktiga poäng i bottenstriden av Championship den 4 maj 2021.

Luton Town - Rotherham United

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det vore nästan dumt om man tittade bort just nu, i skrivande stund, inför den gastkramande avslutningen på säsongen som nu väntar i Championship.

Det står redan klart att Norwich City och Watford är klara för Premier League nästa säsong, men där bakom är det fyra lag (Brentford, Swansea, AFC Bournemouth och Barnsley) som ska göra upp om den sista platsen via ett playoff.

Det är en intensiv strid i toppen, men frågan är om det inte kittlar ännu mer i botten inför avslutningen? Rotherham United ligger på nedflyttningsplats, på samma poäng som två andra lag som har sämre målskillnad, men med en enda seger upp till Derby County på säker mark. Det är tre poäng upp alltså.

Rotherham United har också fördelen av att ha en match i handen, alltså en match mindre spelad, inför nästa helgs avgörande, sista omgång. Så om Rotherham United vinner mot Luton Town är man plötsligt uppe på säker mark.

Men formen är inte god, sånär som på ett kryss senast mot Blackburn, varpå Rotherham United egentligen inte har det i sig at lösa det här. Det enda som talar för laget är att man vanligtvis bara släpper in ett mål i matcherna nu på slutet. Man är svårslagna.

Luton Town å sin sida är klart bättre, är säkert placerade i mitten, har ganska god form, men har heller ingenting att spela för.

Odds i Championship

Eunan O’Kane och Tom Lockyer kommer inte att kunna spela för hemmalaget i den här matchen. Det gör att man har en något sämre konkurrens, men på det hela taget har det inga större negativa effekter på det här lagets slagkraft.

Rotherham är som bekant i ett pikant läge i den här tabellen, men med tanke på att man har en match mindre spelad än bottenkonkurrenterna har man trots allt en liten chans att göra någonting extra av det här. Man har det lite i egna händer.

Men då är de tinte optimalt att man får formera ett lag utan Matt Crooks, som är avstängd. Viktor Johansson är tveksam till spel, samtidigt som Angus MacDonald inte kommer att kunna spela heller.

Det känns som att motivationen är en faktor som bör spela roll den här gången, med tanke på att Rotherham med en vinst kan gå upp på säker mark. Men om man förlorar har man ett väldigt utsatt läge inför den sista omgången.

Under 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,75 gånger smeten hos Hajper.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: Hajper
Spelstopp: 20:00, tisdag 4 maj 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: