12 januari 2020 Aston Villa Manchester City Speltips

Speltips Manchester City – Birmingham 10/1: Spansk duell

Ett formstarkt Manchester City mot ett formsvagt Birmingham City i FA-cupen – det kan väl bara sluta på ett sätt? Ytterst lite talar för en skräll.

Manchester Citys koppling till den spanska fotbollen är tydlig vad gäller sportslig ledning, tränare och spelare. Birmingham City har inför den här säsongen valt att gå samma väg – men än så länge med mindre lyckat resultat.

Den forne Real Madrid-försvararen Aitor Karanka tog över tränarposten i Birmingham somras och adderade truppen med ytterligare ett par spanjorer. Totalt finns nu fem spanjorer i laget.

Succén har dock uteblivit och Birmingham ligger nu pyrt till i bottenskiktet av Championship. Man har bara tagit en poäng på de sex senaste matcherna och totalt har man skrapat ihop 23 poäng på 23 matcher.

Manchester Citys har inte heller varit någon dans på rosor men den senaste tidens resultat har varit positiva. I onsdags besegrade man Manchester United i derbyt om en finalplats i Ligacupen. Därmed har man vunnit de fem senaste matcherna och inte förlorat på de tolv senaste.

Framförallt har man skärpt till sig vad gäller defensiven då man endast har släppt in tre mål på dessa tolv matcher. Ett anmärkningsvärt starkt facit för att vara Pep Guardiolas Manchester City.

Guardiola vs Karanka

Vi har alltså ett formstarkt topplag Premier League på hemmaplan mot ett formsvagt bottenlag i Championship och det finns egentligen ingenting som pekar mot att någon skräll ska kunna ske. En bortaseger står i cirka 19.00 gånger pengarna.

Mirakel kan förstås ske – även om det händer alltmer sällan då skillnaderna mellan Premier League och de övriga divisionerna har ökat. Det lilla som talar till Birminghams fördel är det faktum har ligamatch igen tre dagar senare mot Brighton. Guardiola lär således komma att rotera laget ganska rejält.

Spanjoren Karanka lär vara extra motiverad att ge sin forne Barcelona-rival Pep en rejäl fight. Detsamma lär gälla hans spelare som förmodligen ser detta som årets match.

Men Birmingham kommer till den här matchen med ett stukat självförtroende. De har förlorat 5 av de 6 senaste matcherna och därtill släppt in en hel del mål. Man har släppt in 6 mål i de två senaste och man har inte gjort något mål på 3 raka matcher.

Det är inte de bästa av förutsättningar när Manchester City står för motståndet. Hemmalaget lär kunna ställa ett starkt lag på banan även om de som spelat mest inte kommer starta. De har ett väl inarbetat grundspel som borgar för att man kommer kunna prestera även om startelvan inte är så samspelt.

Det enda som egentligen är Birminghams chans är att Manchester City underskattar dem. Men de som får chansen att starta hos hemmalaget lär vara motiverade att prestera

Guardiola har skruvat lite balansen och den senaste tiden har man sett väldigt stabila ut defensivt. Kan man fortsätta på den vägen lär det bli svårt för Birmingham att göra mål här. Samtidigt tror jag att Manchester City kommer göra minst tre och spelet blir således Manchester City -2.5 asian handicap till nästan dubbla insatsen.

Speltips:

Speltips: Manchester City -2.5 (asian handicap)
Odds: 1.99
Bolag: Campobet
Spelstopp: 14.30 den 10/1 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: