Speltips Brighton Manchester United 30 juni 2020

Speltips Manchester United – Manchester City 6/1: Ligacupen

Derbyt i Manchester avgörs mellan hemmalaget Manchester United och Manchester City onsdagen den 6 januari 2021 i Ligacupen.

Manchester United - Manchester City

Ligacupen
Hämta bonus!
För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är alltid en fråga om hur högt tävlingarna prioriteras och inte minst den här speciella säsongen är frågan om lagen verkligen tar Ligacupen på allvar. Vi har fått andra storheter som exempelvis Liverpool tydligt prioritera bort Ligacupen, och det är en delförklaring till att flera stora klubbar redan har åkt ut.

Samtidigt är det här en turnering som ger chansen att vinna en titel av hyfsad dignitet på ett snabbt och relativt enkelt sätt. Men trots det har flertalet lag alltså valt att nedprioritera den här, inte minst de senaste åren.

Hur som helst får vi nu se ett derby i Manchester, där Manchester United ska försöka slå Manchester City. Väl framme i en semifinal kan jag inte se hur man inte ska ta det här på allvar.

Manchester United har nu bra slagläge på att ta över serieledningen på allvar i Premier League och plötsligt kan den här säsongen bli minnesvärd på ett helt annat sätt än vad någon hade kunnat räkna med på förhand.

Manchester City är lite av en besvikelse, men har fått fart på grejerna på slutet, har radat upp vinster, men har kanske fokus på Champions League-slutspelet till våren. Det är dock mer än en månad bort och bör inte påverka här.

Dagens bästa odds

I hemmalaget Manchester United måste man ta i beaktande det faktum att Victor Nilsson Lindelöf fortfarande är skadad, och förmodligen vilas. Han kan säkert tvingas in i spel men efter att ha spelat otroligt mycket på kort tid tror jag inte att man vill ta den risken i onödan.

Men mer oroande är att Edinson Cavani nu är avstängd. Kanske är det även i det fallet klokt att vila honom, men det är fortfarande en spelare som inte har kunnat användas fullt ut. Synd, kan man lugnt säga. För när anfallaren finns på planen är Manchester United ett klart bättre lag. Marcos Rojo är för övrigt också borta från spel.

I Manchester City har det funnits problem med coronasmitta som har börjat spridas i laget och det gör att ett antal spelare nu är osäkra, eller snarare borträknade från den här matchen och kanske ett tag till.

Gabriel Jesus, Eric Garcia, kyle Walker, Ederson, Ferran Torres och Tommy Doyle kommer inte att kunna spela den här matchen, och troligen slänger man inte in mittbackarna Nathan Aké eller Aymeric Laporte heller.

Båda lagen göra mål spelas nu till 1,66 gånger smeten hos bet365. Det känns som ett möte där båda lagen vågar gå för det och där matchbilden snarare blir mer öppen.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,66
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, onsdag 6 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: