Speltips Norwich Brighton 4 juli 2020

Speltips Newport – Brighton 10/1: Favoriten håller

Newport slåss i toppen av League Two och Brighton i botten av Premier League. Brighton har svårt att vinna matcher men här tror jag man tar chansen att förbättra sitt självförtroende.

Newport County har gjort det bra så här långt i League Two. På 20 spelade matcher har man tagit 38 poäng vilket ger en andraplats i tabellen. De senaste matcherna har man dock dippat något då man bara lyckats ta två poäng på de fyra senaste matcherna.

Till den här rundan av FA-cupen kvalificerade man sig genom att besegra först Leyton Orient och därefter Salford City. Att man nu får smaka på motstånd från Premier League är förstås en stor händelse för klubben och dess spelare.

Det mesta talar för att det kommer bli ett aningen reservbetonat Brighton som gästar då man ligger pyrt till i Premier League och därtill spelar match igen tre dagar senare mot Manchester City.

Brighton har haft förtvivlat svårt att vinna matcher den här säsongen och till det här mötet kommer man med åtta raka matcher utan vinst. Emellertid har man endast förlorat tre av dessa då hela fem slutat oavgjort.

Senast svarade man för en fin upphämtning mot Wolverhampton då man vände 3-1-underläge till 3-3. Återigen blev det dock bara en poäng och i tabellen är man bara tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Brightons tydliga grundspel

Graham Potter har inte fått Brighton att lyfta resultatmässigt och den här säsongen ser man återigen ut att få kriga för att klara sig kvar.

Spelmässigt har han dock satt en tydlig prägel på laget med sin possession-orienterade och ofta underhållande fotboll. Problemet är att man inte har varit tillräckligt skickliga i den sista tredjedelen.

I och med läget man befinner sig i i ligan lär inte FA-cupen vara av högsta prioritet hos Brighton men samtidigt är detta ändå en turnering som värderas högt av alla i England. Brighton spelar inte i Europa och bör således kunna hantera ett matchande i den här cupen.

Spelare med känningar lär vilas här men man har en bänk som lär vara rejält spelsugna och tillräckligt bra för att dominera mot ett League Two-lag som Newport.

För Newports del är det här årets match och deras inställning lär präglas därefter. Men jag tror man kommer att få problem mot ett Brighton som spelar på ett sätt som man inte är vana vid från League Two.

Är underlaget bara hyfsat att rulla boll på bör Brighton kunna dominera den här matchen ganska stort. Potter har satt ett tydligt grundspel och även om man roterar en del så vet alla hur man organiserar sig och hur man hittar kombinationer i sitt passningspel.

Brighton behöver bryta sin vinstfria svit och jag tror man tar chansen att göra det här. Min bedömning är att man bör ha goda chanser att vinna det här med mer en ett måls marginal.

Speltips:

Speltips: Brighton -1 (asian handicap)
Odds: 1.75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45 den 10/1 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: