7 februari 2017 Wigan Norwich

Speltips Norwich – Blackburn 20/3: Enkla tre poäng

Norwich City har inget annat krav på sig än att vinna hemma mot Blackburn Rovers. Det bör man klara i Championship den 20 mars 2021.

Nog vore det märkligt om man inte höll serieledande Norwich City som synnerligen stora favoriter hemma mot klassiska Blackburn Rovers på lördagen? Det är trots allt det lag som har imponerat mest i hela Championship den här säsongen.

Samtidigt spelar Blackburn Rovers en fotboll som inte visat sig särskilt vägvinnande den här säsongen. Faktum är att man bara har 12 vinster på sina första 37 matcher och det säger sig själv att det inte räcker särskilt långt.

Norwich City står noterade för 25 vinster på samma antalet matcher – mer än dubbelt så många som Blackburn Rovers alltså. Det vittnar om en stor skillnad mellan lagen.

Annars är det jag imponeras av med Norwich City snarare förmågan att inte förlora matcherna. Endast fem förluster i den här erkänt tuffa maratonserien är sällan skådade siffror och det tyder på att man är seriösa i sin satsning för att nå Premier League igen.

Med totalt nio matcher kvar att spela finns det också alla chanser att nå den magiska gränsen på 100 inspelade poäng. Då behöver Norwich City ta 18 av 27 möjliga poäng under avslutningen. Det kommer att med råge räcka för att nå Premier League.

Norwich City går på knock

En relevant faktor inför den här matchen är skadeläget i båda lagen, som om det inte räckte med uppenbara saker som talade för serieledande Norwich City redan.

För skadefronten är ytterligare en faktor som kommer att stärka anseendet för Norwich City inför den här specifika matchen. Just nu har man bara Michael McGobern och Sam Byram borta från spel, men det lär inte påverka laget nämnvärt.

Det går att jämföra med bortalaget Blackburn Rovers, som har Daniel Ayala, Jacob Davenport, Bredley Dack, Lewis Travis och Scott Wharton borta med skador. Dessutom får man inte spela innermittfältaren Tom Trybull i den här matchen då han är utlånad från just Norwich City.

Norwich City har nio raka vinster och kan inte gälla som annat än enorma favoriter inför matchen i fråga.

Norwich City vinner spelas till 1,60 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norwich City vinner
Odds: 1,60
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 16:00, lördag 20 mars 2021
Stream: