Haiti Peru 5 juni 2016

Speltips Peru – Paraguay 2/7: Kvartsfinal

Copa Americas kvartsfinaler inleds på fredagskvällen när de regerande finalisterna Peru spelar mot Paraguay den 2 juli 2021.

Det är utan tvekan så att Copa America fortsätter att ligga lite i skymundan av matcherna som spelas i EM 2021, men nu är vi framme vid slutspelsfasen av turneringen och det vore det konstigt om man inte hade åtminstone ett litet öga på den sydamerikanska toppturneringen som har en handfull matcher kvar innan det slutgiltiga avgörandet.

Som bekant är det tio lag som ställer upp i turneringen, varav fyra från varje grupp (med fem lag i varje) tar sig vidare till slutspelet. Med andra ord går den absoluta merparten av lagen vidare från gruppspelsfasen och in i slutspelet. Det gör att det i sig inte är en vidare stor bedrift.

Men med det sagt får man ändå säga att man kan imponera på olika vis i den första fasen. Paraguay och Peru är två lag som faktiskt har sett ganska starka ut båda två.

Paraguay slutade trea i sin grupp tack vare vinsten mot Chile och det är ett kvitto på att det faktiskt är ett väldigt bra fotbollslag vi har att göra med. Men mot Uruguay och Argentina föll man med uddamålet (1-0 i båda matcherna) och riktigt på den nivån kan man inte mäta sig.

Men vinsten mot Chile och vinsten mot Bolivia räckte för avancemang med råge och nu sitter man väldigt bra i båten inför en överkomlig kvartsfinalmotståndare. Tänk också på att en vinst här räcker för att man plötsligt ska vara i semifinal – och då kan allt hända.

Målspelet i fokus

Peru har också ett starkt gruppspel bakom sig, även om det inte kändes så bra efter premiären mot värdnationen Brasilien. Då föll man igenom fullkomligt och förlorade med 4-0 i en match som var en repris på finalen från 2019.

Ja, för två år sedan spelade Peru faktiskt final i Copa America och min känsla är att det är många europeiska fotbollsälskare som har missat hur bra det här laget faktiskt är.

Det visade man också i fortsättningen av gruppspelet, med vinst mot Colombia, 2-2 mot Ecuador och vinst mot Venezuela. Det var inga sprudlande föreställningar, men man gjorde jobbet och det räckte för att man skulle gå vidare som tvåa i gruppen. Hatten av för det.

Senast dessa båda lag spelade mot varandra slutade det 2-2 i VM-kvalet förra året och jag tror på samma målrikhet den här gången. Det är utan tvekan två lag som ser det här som en gyllene chans att gå vidare.

Över 1,5 mål spelas därför till fantastiska 1.59 gånger insatsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål
Odds: 1.59
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 23:00, fredag 2 juli 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: