Speltips Strasborg PSG

Speltips PSG – Marseille 13/1: Supercupen

Den franska supercupfinalen spelas mellan Paris Saint-Germain och Marseille onsdagen den 13 januari 2021. Vi rekar med odds.

Det har verkligen hänt saker i franska Ligue 1 under inledningen på den här säsongen och man kan lugnt konstatera att det här inte är en säsong som vilken som helst. Det är snarare en säsong som får en att tänka annorlunda, och som har ställt andra krav på storlagen.

Vid en snabb anblick på tabellen kan man få för sig att Paris Saint-Germain har underpresterat i förhållande till sina förväntningar, och sett till exakt poängskörd just nu kan man hålla med om det. Men då ska man ha med sig att Paris Saint-Germain öppnade säsongen svagt och att det därefter varit det lag med klart bäst poängsnitt.

Men det finns ganska starka utmanare, inte minst i form av Lyon, som ställer lite andra krav på Paris Saint-Germain den här säsongen. Om man ska fortsätta på den inslagna vägen med ligatitel efter ligatitel behöver PSG förmodligen öka takten.

För att kunna göra det valde den sportsliga ledningen nyligen att plocka in Mauricio Pochettino som ny huvudtränare. Efter att ha varit spelare i klubben tidigare är argentinaren nu tillbaka på tränarposten, men effekten har vi inte fått se än.

Det började med ett kryss borta mot Saint-Etienne, innan Paris Saint-Germain senast vann med klara 3-0 hemma mot Brest. Men det var mest en vinst som man skulle bärga och ingenting att hoppa i taket av.

Marseille har samtidigt en lite sämre trend, med bara en vinst på sina fem senaste matcher, och hela två förluster under samma period. Det känns inte som att laget är i fas för att utmana Paris Saint-Germain på allvar här.

Paris Saint-Germain vinner enkelt

Paris Saint-Germain har fått klara sig utan sin stora stjärna Neymar ett bra tag, men nu ska han vara tillbaka i träning igen och bör därmed vara redo för spel snart. Med det sagt ser det inte ut att bli några minuter redan nu, om man inte vill ta risken lite onödigt tidigt. Kan jag tycka.

Juan Bernat och Rafinha är spelarna som definitivt inte spelar, medan Danilo Pereira är tveksam. Precis som Neymar var Presnel Kimpembe nu rapporterat redo för spel igen. Men därmed inte sagt att mittbacken spelar här.

Marseilel saknar jordan Amavi och Luis Henrique, medan Boubacar Kamara står som ett osäkert kort. Jag har svårt att se hur man ska slänga in honom i spel efter att han stått över måndagens träning med en ryggkänning.

PSG vinner (andra halvlek) spelas till 1,70 gånger såsen hos Unibet. Då tror jag att man har brutit ner motståndet.

Speltips:

Speltips: PSG vinner (andra halvlek)
Odds: 1,70
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, onsdag 13 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: