23 april 2019 Alavés Barcelona Speltips

Speltips Rayo Vallecano – Barcelona 27/1: Copa del Rey

Rayo Vallecano är såklart klar underdog inför mötet med FC Barcelona i den spanska kungliga cupen den 27 januari 2021.

Det gäller att försöka få in så många matcher det går på kort tid och schemaläggarna får sannerligen jobba extra hårt under den här säsongen. Det gäller egentligen i samtliga ligor och inte bara i Spanien.

Men i Spanien ska man nu spela den spanska cupen, med lag från både La Liga, Segunda Division och en bit ner i seriesystemet. Även om andelen sådana lag är ganska få så här pass långt in i turneringen.

Vad vi kunde se i förra omgången var att tunga lag som Real Madrid och Atletico Madrid ramlade ur tidigt, något som öppnar för andra jättar som FC Barcelona och Sevilla att försöka gå hårt för att vinna en titel här.

Risken är överhängande att FC Barcelona inte tar en ligatitel, inte gör det bra i Champions League och inte ens försvarar sitt rykte som spanska giganter den här säsongen. Då kan det vara klokt för Ronald Koeman att faktiskt gå för att vinna den titel han kan – cuptiteln.

Med tanke på att FC Barcelona har vunnit 13 raka matcher mot Rayo Vallecano ska man också ha ett stort övertag inför den här drabbningen.

Nackdel för Rayo Vallecano

Rayo Vallecano har tidigare varit ett lag som spelat i La Liga under lång tid, även om man under 2010-talet halkade ner och tog sig upp ett par gånger om. För närvarande är man ett topplag i Segunda Division.

Rimligen har Rayo Vallecano sitt fokus på att göra det bra där och kanske är det cupfokuset som gjort att man senast föll hemma mot Mallorca. Det var knappast vad man behövde.

FC Barcelona har hittat formen igen, radar upp bra vinster och bör städa av Rayo Vallecano om man har en bra dag på jobbet. Eller ens en halvbra dag.

FC Barcelona vinner spelas till 1,44 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: FC Barcelona vinner
Odds: 1,44
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, onsdag 27 januari 2021
TV:  Aftonbladet
Stream:  Aftonbladet

Jämför odds: