29 maj 2017 Huddersfield Reading speltips Championship playoff

Speltips Reading – Cardiff 16/4: Sista chansen

Det är sista chansen för såväl Reading som Cardiff City att försöka nå playoff för att kunna spela i Premier League kommande säsong.

Det som nu närmar sig är den mer avgörande fasen av säsongen och det ska inte minst avgöras vilka lag som faktiskt kommer att få spela i Premier League under kommande säsong.

I skrivande stund pekar det mesta på att Norwich City och Watford tar direktplatserna från Championship, men den tredje och sista platsen ska också delas ut. Den delas alltid ut efter ett playoff-slutspel där många lag har chansen att slåss om den.

Det är som bekant totalt fyra lag som spelar playoff och just nu ser det ut att bli Swansea City, Barnsley, Brentford och AFC Bournemouth. Men både Cardiff City och Reading har en reell chans att knipa den sista playoff-platsen.

För Cardiff City är chansen liten och de måste i princip avsluta säsongen med idel vinster för at det ska finnas en liten chans. Mötet med Reading är den absolut sista chansen. Då har Cardiff City nio poäng upp till playoff.

Men Reading är inte mer än fem poäng bakom Barnsley och AFC Bournemouth. Om man vinner mot Cardiff City kommer man att blanda sig i toppstriden på allvar igen.

Inget av lagen i toppform

Om det är någonting man kan säga om egentligen både Cardiff City och Reading är det att man i helt fel läge av säsongen har slackat efter en del och därmed också tappat det momentum som fanns.

Cardiff City hade ordentlig tätkänning för bara någon månad sedan, men trenden från mars månad och framåt har helt enkelt inte varit bra nog.

Reading har länge legat på playoffplatserna, men egentligen från våren har man tappat och är inte alls ett lika starkt lag.

Att man gäller som favoriter hemma mot Cardiff City känns helt givet, men det är inte så att man blint kan räkna med att man städar av motståndet här.

Jag slås snarare av båda lagens oförmåga att vinna och låter det ta ton till matchen i fråga.

X (oavgjort) spelas till 3,30 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,30
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, fredag 16 april 2021
TV: 
Stream: