stream aston villa liverpool

Speltips Rosenborg – Sarpsborg 20/6: Elitserien

I skuggan av EM så är den norska ligan i full gång och klockan 18:00 tar Rosenborg emot Sarpsborg i jakt på toppen.

De mesta mästarna Rosenborg kliver in i mötet som tunga favoriter hemma mot Sarpsborg. Det norska storlaget som vunnit strax över en tredjedel av alla titlar i den norska fotbollshistorien har ett par sämre säsonger bakom sig där de inte varit med och hotat om titeln.

De har nu press på sig att bli ett slagkraftigt lag och vara med i titelstriden igen efter att med deras mått mätt ha underpresterat i två säsonger nu. Framåt i banan har de i alla fall presterat såhär långt och deras offensiv har imponerat med 20 mål framåt på de åtta första matcherna på säsongen. Det dock defensiven som inte riktigt håller måttet och med 13 insläppta mål på samma mängd matcher så tillhör de bland de sämre i ligan.

Med snart en tredjedel av säsongen spelad så befinner de sig på en fjärdeplats i ligan, fem poäng bakom ledande Bodø/Glimt och ser i dagsläget ut att gå mot ännu en medioker säsong där de inte riktigt är med i titelstriden. Förlusten mot Molde i slutet av förra månaden var tung och nu senast förlorade de mot Strømgodset. Deras resultat varierar väldigt mycket på grund av hur mycket mål de släpper in.

Lagom motstånd för topplaget

Motståndet har inte direkt imponerat och bör vara precis den typ av motstånd som Rosenborg kan behöva för att komma tillbaka på rätt spår. Sarpsborg befinner sig ungefär i mitten av tabellen och har spelat in sex poäng på sina sex första matcher.

Deras enda vinst såhär långt har kommit mot nykomlingen Tromsø som drog på sig rött kort och straff redan efter elva spelade minuter. Bortsett från de tre gratispoängen så har poängskörden varit snål och man har endast fått med sig kryss i matcher med rätt få mål.

Detta räckte för att motivera ett tränarbyte för ett par omgångar sedan då klubben hämtade in Lars Bohinen till tränarbänken. Bytet verkar ännu inte ha gett någon effekt dock då de som väntat förlorade mot storklubben Molde med 1-4 senast och det fanns inte mycket i matchen som tydde på att de skulle lyckas hinna vända trenden i tid till matchen mot Rosenborg.

Det blir ofta mycket mål när Rosenborg spelar och förra omgången visade att detsamma kan hända med Sarpsborg 08. Överspelet har suttit i samtliga av Rosenborgs sju senaste matcher och det är ett bra spel även här. För 1.67 hos Mr Green spelar vi alltså på över 2,5 mål i matchen.

  Rygga spelet hos Mr Green – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.67
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 18:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: