stream aston villa liverpool

Speltips Sarpsborg – Viking 25/6: Varandras motsatser

Midsommarafton den 25 juni bjuder på ett intressant möte mellan Sarpsborg 08 och Viking FK i den norska Eliteserien.

Sarpsborg 08 har två vinster, två förluster och tre oavgjorda efter sju spelade omgångar vilket ger en mittenplacering i den norska Eliteserien. En okej start på säsongen – men inte mer.

I senaste omgången tog man emellertid en fin skalp då man bortabesegrade Rosenborg med 1-0. Sin vana trogen var man solida försvarsmässigt och den här gången räckte det med ett mål för att vinna. Mer än ett mål har man annars bara gjort i en match tidigare i årets ligasäsong och det var i 2-0-segern mot Tromsö.

Värt att notera är också att Mikael Dyrestam och Anton Salétros spelade från start i segermatchen mot Rosenborg. Därtill finns ytterligare en före detta AIK:are i Felix Michel i truppen.

Om Sarpsborg är målsnåla så är det betydligt mer rock n’ roll över kommande motståndaren Viking Stavanger. Med en match mer spelade är man tre poäng före Sarpsborg men vägen dit har varit väldigt svängig resultatmässigt.

Senast föll man med 3-0 borta mot Sandefjord. Dessförinnan vann man med 4-1 hemma mot Vålerengen och innan dess hade man förlorat med 4-2 borta mot Haugesund.

Hittills kan man säga att Viking har förlorat stort och vunnit stort om vartannat. Jämnheten i prestationerna har saknats och denna historik gör dem ganska svårbedömda.

Sarpsborg sätter tonen

Sarpsborg 08 är ett lag som man vet var man har. Lägstanivån är hög men det är sällan man sprudlar. Det motsatta kan sägas om Viking FK.

Efter 8 spelade matcher har Viking gjort 14 mål, släppt in 17 och tagit 12 poäng. Efter 7 spelade matcher har Sarpsborg gjort 5 mål, släppt in 6 och tagit 9 poäng. Med andra ord är de poängmässigt jämna men sättet man gjort det på hittills har skiljt sig en hel del.

Vid en seger här kan Sarpsborg kliva förbi Viking i tabellen och ser vi till de båda lagens senaste matcher finns det en hel del som talar till hemmalagets fördel.

Men Kevin Kabrans Viking är som sagt oberäkneliga och ser man till deras sex senaste matcher så har man vunnit varannan och förlorat varannan. Ett mönster som gör att man inte kan döma ut dem på grund av 3-0-förlusten senast.

Hursomhelst är det väldigt intressant när två så här pass olika lag ställs mot varandra. Frågan är vilket av lagens karaktär som sätter starkast prägel på matchbilden. Min bedömning är att Sarpsborg kommer sätta tonen i bemärkelsen att det här inte kommer bli någon vilda-västern-match.

Viking har varit klart blekare på bortaplan än hemmaplan så här långt och delvis på grund av det håller jag Sarpsborg som knappa favoriter i den här matchen.

Det har blivit under 2.5 mål i 6 av Sarpsborgs 7 matcher så här långt. Matchbilderna blir inte sällan låsta och trots att motståndaren heter Viking finner jag ett fint spelvärde i att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen. Det spelas till hela 2.10 gånger insatsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.10
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 18:00, fredagen den 25/6 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: