Speltips Leicester Chelsea 28 juni 2020

Speltips Stoke – Leicester 9/1: Klassiskt cupmöte

Stoke City mot Leicester City möts nu i en match som för tankarna tillbaka i tiden. Vi rekar med odds inför FA-cupen den 9 januari 2021.

Med en hel drös cupmatcher på spelschemat finns det inte mycket annat att göra än att bänka sig i tv-soffan redan tidigt på lördagen, inte förflytta sig mer än en millimeter förutom vid toabesök, och sedan bara njuta av att världens mest anrika fotbollsturnering fortfarande åker på i samma takt, i samma stil, som alltid förr.

Det kittlar såklart lite extra när klassiska lag som Stoke City och Leicester City ska spela mot varandra, där ett lag som tidigare var synonymt med Premier League-gnetande nu åter får spela mot ett topplag igen. Det kittlar, jag måste ta och erkänna det. Då på ett högst personligt plan.

Men känslan är också att det kan bli någonting extra här, i termer av underhållning och vilken typ av match vi kan vänta oss.

Stoke City är kanske inte riktigt samma primitiva lag som för ett par säsonger sedan, men man är ett hårt arbetande lag, som för sin stolthets skull gärna gör ett bra resultat här. Det finns alltid en underdogfaktor som inte ska underskattas i cupfotbollen.

Leicester City har en lite sämre trend på slutet, även om det nu på det absoluta slutet blivit fyra raka matcher utan förlust, och jag tror att det gör att man har sitt primära fokus på ligaspelet. Där handlar det om att försöka nå den där platsen till Champions League.

Odds i FA-cupen

Visst har man saknat att se detta klassiska Stoke City spela mot några av landets bästa fotbollslag? Det faktum att man inte längre spelar i Premier League gör att det sker allt mer sällan, men när det väl sker kommer det att kännas precis som vanligt. Det är i alla fall min förhoppning på förhand.

Nu är det dessvärre inte särskilt många spelare från den gamla goda tiden kvar i laget, även om jag personligen gillar sådana spelare som Joe Allen, John Obi Mikel, James McClean och Sam Vokes lite extra. Det är namn som bara vid blotta åsynen får det att kittla lite extra.

Inför det här mötet ska man ha med sig att Angus Gunn, Morgan Fox, Lee Gregory, Tyrese Campbell och Adam Davies inte kan spela. Alla fem spelarna är borta med skada. Steven Fletcher är dessutom tveksam till spel.

I bortalaget saknas de två bästa spelarna. Jamie Cardy och James Maddison är båda skadade och spelar inte här. Det är för övrigt två spelaer som man troligen inte hade riskerat i ett sånt här möte, skulle jag tro. Ricardo Pereira är skadad, medan Cengiz Ünder står som tveksam innan matchstart.

Jag hoppas på lite sluggerfest här och spelar båda lagen göra mål till fina 2,05 gånger smeten hos Betsafe. Det borde rimligen sitta oftare än varannan gång lagen möts.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 2,05
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 16:00, lördag 9 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: