1 augusti 2019 Mjällby Norrby Speltips

Speltips Akropolis – Norrby 17/7: Tätt och hett

Det oväntade topplaget Norrby ställs mot Akropolis som är en överraskning i omvänd bemärkelse så här långt. Matchen spelas lördagen den 17 juli med tidig avspark kl 13.00.

Många experter hade höga förhoppningar på Mirza Jelezaks Akropolis den här säsongen. Nyförvärven Daniel Larsson, Astrit Ajdarevic och Panajotis Dimitriadis såg starka ut på pappret och förra säsongen var inte långt från en toppstrid.

Men med en dryg tredjedel av säsongen spelad har Akropolis inte lyckats leva upp till förväntningarna. Efter 11 spelade matcher har man bara tagit 10 poäng och Jelezak har fått lämna skutan.

Lagets leds nu sedan två matcher av Giannis Christopoulos. Sista matchen innan uppehållet lyckades man besegra bottenkonkurrenten Vasalund med 3-2 och i återstarten borta mot Helsingborg blev det förlust med 1-0.

Nu väntar så ett Norrby som, till skillnad från Akropolis, var tippade i botten av tabellen av de flesta men som överraskat i positiv bemärkelse.

Med 20 poäng efter 11 spelade matcher är man med i den absoluta toppen och har så varit under hela våren. Mak Linds lagbygge skrämmer kanske inte om man ser det på pappret men tack vare kontinuitet och hårt arbete har man fått resultaten med sig i år.

En trygg defensiv är lagets grund och i de två senaste matcherna innan uppehållet höll man nollan. Senast vann man mot Värnamo med 2-0 och dessförinnan spelade man 0-0 mot Öster.

Bättre än tabellen visar

Det har varit stolpe ut för Akropolis den här säsongen men spelmässigt har det inte sett så illa ut som resultaten visar. Förra säsongen kom man upp som en spännande nykomling och det är inte första gånget som ett lag har svårt att infria de högre ställda förväntningarna under den andra säsongen.

Marginalerna är små i den här serien och det är inte mycket som skiljer ett bottenlag från ett topplag. Enligt oddssättningen står Norrby som favoriter där en bortaseger ger cirka 2.42 gånger pengarna. Större favoriter är man inte trots att man är ett topplag som möter ett bottenlag.

Till Akropolis fördel hör att man redan spelat en match efter det långa sommaruppehållet medan Norrby kan tänkas vara lite trögstartade. Som jag ser det är det mest sannolikt att ett bollskickligt Akropolis kommer styra den här matchbilden.

Norrby lär heller inte ha några problem med att låta Akropolis ha det mesta av bollinnehavet. Norrby är solida i sin defensiv och Akropolis har haft problem med sitt målskytte och spelet i den sista tredjedelen.

Norrby är ett av de målsnålare lagen i serien och mycket talar för att även den här matchen kommer bli tät och jämn. Under 2.5 mål totalt ger dock bara cirka 1.76 i utdelning men desto bättre spelvärde finner jag i att båda lagen inte kommer göra mål här.

Värt att beakta är också att matchen spelas mitt på dagen och det lär bli varmt och således mer tempofattigt.

Båda lagen har inte gjort mål i 5 av Norrbys 7 senaste matcher. Båda lagen har inte gjort mål i 4 av Akropolis 7 senaste matcher.

Till fina 1.95 gånger pengarna hos Campobet spelas därför att båda lagen inte kommer göra mål i den här matchen.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.95
Bolag: Campobet
Spelstopp: 13:00, lördag 17 juli 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: