Speltips Belenenses Vitoria Guimares 11 juni 2020

Speltips Akropolis – Värnamo 30/8: Tillknäppt

Akropolis tar emot topplaget Värnamo i den 18:e omgången av Superettan. Matchen spelas måndagen den 30 augusti med avspark kl 19.00.

Efter en svag vår där tränare Mirza Jelecak fick sparken har Akropolis höjt sig efter sommaruppehållet. Från en bottenplacering i tabellen har man successivt rört sig uppåt och är numera, för tillfället, på ”säker” mark med sina 20 poäng efter 17 spelade matcher. Samtidigt är det bara tre poängs avstånd ner till en nedflyttningsplats.

Akropolis trend är i alla fall positiv. Man har vunnit fyra av de fem senaste matcherna om man inkluderar att man, med nöd och näppe, besegrade Lidingö i Svenska Cupen. Senast tog man en stark bortaseger mot topplaget Norrby. Andrew Stadler gav laget ledningen i den åttonde minuten och den lyckades man hålla hela vägen in i mål.

Nu väntar nytt toppmotstånd i form av den osannolika serieledaren IFK Värnamo. Nykomlingen står på 33 poäng efter 17 omgångar och av allt att döma har man ingen anledning att sikta på något annat än en direktplats upp i Allsvenskan.

Sedan sommaruppehållet har man vunnit fem matcher, kryssat en och förlorat en. Grundspelet och den jämnhöga nivå som man hållit över mer än halva säsongen nu imponerar och än så länge finns det ingenting som talar för att man ska falla igenom.

I näst senaste omgången borta mot GIF Sundsvall föll man med 2-0 och dessförinnan spelade man bara 1-1 mot AFC Eskilstuna. Var det början på ett ras? Nej, det visade man med besked då man på ett övertygande sätt slog toppkonkurrenten Landskrona med 2-0 förra helgen.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Defensiven är grunden

Efter 17 omgångar är IFK Värnamo bäst i Superettan. Det hade nog inte ens Jonas Thern trott inför den här säsongen.

Framförallt har man varit eftersom man har hållit den högsta lägstanivån och för att man har den starkaste defensiven. Med 11 insläppta mål på 17 matcher är man ganska klart bättre än alla andra lag (förutom Helsingborg som bara är ett mål sämre).

Nu har man tappat mittbacken Bernardo Vilar till IFK Göteborg, men de gjorde ingen skillnad mot Landskrona senast. Man var precis lika stabila bakåt i den matchen och det är framförallt kollektivet som är styrkan hos Värnamo. De står inte och faller med någon enskild spelare.

I den bortamatchen mot Akropolis står man som favoriter till ett odds på cirka 2.05.

Lagen möttes senast i slutet på maj, då vann Värnamo med 1-0 på hemmaplan. De är också rättmätiga favoriter i den här matchen, men de möter ett Akropolis som tidigare har underpresterat men som nu börjat hittat rätt. Segern och den hållna nollan borta mot Norrby senast lär ha varit väldigt viktig utifrån den mentala aspekten.

Som så ofta i den här serien kommer det vara små marginaler som avgör. Spelmässigt lär det bli jämnt och tätt mellan två lag som är skickliga med bollen.

I så många som 11 av Värnamos 13 senaste matcher har det gjorts under 2.5 mål och det är ett ganska starkt argument för att det kan bli så även här. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.83 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.83
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 19:00, måndag 30 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: