J-Södra Östersund 15 augusti 2016

Speltips Falkenberg – J-Södra 20/7: Fördel bortalaget

Falkenberg och Jönköpings Södra gör upp i återstarten av Superettan på tisdagskvällen Matchen spelas den 20 juli med avspark kl 19.00.

Ex-allsvenska Falkenberg med ambition att direkt ta sig tillbaka har fått revidera sin målsättning efter en svag vår. Med en tredjedel spelad av Superettan tampas de istället i botten av tabellen.

Det är inte sällan svårt att lyckas i Superettan efter nedflyttning från Allsvenskan och det har Falkenberg fått känna på. Hans Eklund skulle leda laget tillbaka men nu har han fått sparken och laget leds sedan fyra seriematcher tillbaka av Tobias Tuvesson.

Totalt har man tagit 10 poäng på 11 matcher av vilka man spelat in 4 poäng sedan Eklund fick gå. Man vann hemma mot Västerås och kryssade borta mot AFC, men i den sista matchen innan uppehållet blev det förlust med 2-1 borta mot Trelleborg.

Sedan dess har man tappat mittbacken Karl Björklund som var på lån från Hammarby men nu istället kommer vara inlånad av Västerås.

För J-Södras del har det sett allt bättre ut under Patrik Jildefalks ledning. Efter en trevande start avslutade man våren starkt med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna.

Det ger att man tagit 18 poäng på 11 matcher och därtill har man stått för en fotboll som gett klubben vittring på ett allsvenskt avancemang.

Under uppehållet har man dock tappat en viktig kugge i mittfältaren Moustafa Zeidan som gått till Sirius, men man har också förstärkt med anfallaren Edin Hamidovic som återvänt efter ett halvår i Turkiet.

Till den här matchen har J-Södra mittbacken Sebastian Crona avstängd.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bäst i Superettan

J-Södra står som favoriter i det här mötet men oddsen är ändå relativt jämna. Bortsett från att Falkenberg har hemmaplansfördel så talar det mesta till J-Södras fördel om vi tittar på vad de här båda lagen har presterat så här långt.

Falkenberg har försatt sig i ett pressat läge och det kan ofta vara en svår omställning när man gått in i en säsong med klart högre ställda förväntningar än att man ska kriga i botten av tabellen. På pappret har man en trupp som absolut ska kunna klättra uppåt men spelmässigt har man inte hittat något flyt.

I Bergmark Wiberg, Kizito och Sylisufaj har man tre offensiva pjäser som bör kunna garantera ett lyft men frågan är om det kommer räcka mot J-Södra som övertygat, inte minst spelmässigt.

Ser vi till expected goals är J-Södra ganska klart bäst i serien så här långt. Den statistiken vittnar om att man nog borde ha fått bättre poängmässig utdelning än vad man fått under våren.

J-Södra skapar mycket i offensiv riktning och släpper till relativt lite i defensiv riktning. Man vann 4 av de 5 senaste matcherna och i de två senaste matcherna höll man nollan.

Det finns inga givna segrar i den här serien men mycket talar ändå till J-Södras fördel här. De har successivt fått bitarna på plats under våren och har spelmässigt dominerat de flesta matcherna man har spelat. Falkenberg letar efter en väg framåt men har inte fått ihop helheten.

Sammantaget ger detta att jag finner ett bra spelvärde i att J-Södra kommer att vinna den här matchen. Jag väljer därför att spela en rak tvåa som ger hela 2.25 gånger pengarna hos Willliam Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: J-Södra vinner
Odds: 2.25
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, tisdag 20 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: