31 oktober 2018 sundsvall hammarby speltips allsvenskan

Speltips Falkenberg – Sundsvall 7/8: Öppen matchbild

Tabelljumbon Falkenberg tar emot GIF Sundsvall i den 15:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördagen den 7 augusti med avspark kl 17.00.

Det går trögt för de båda topptippade lagen Falkenbergs FF och GIF Sundsvall i Superettan. Båda har bara tagit en poäng sedan uppehållet och allra värst är det ställt hos Falkenberg som, inför den 15:e omgången, är sist i serien.

Efter tre raka förluster blev det emellertid en poäng senast och det får ses som ett steg i rätt riktning för krisande FFF. Topplaget Norrby gästade förra helgen och det blev en jämn match som slutade 1-1.

Därmed står Falkenberg på 11 poäng efter 14 spelade matcher. Samtidigt vann bottenkonkurrenten Vasalund sin match senast vilket gör att man har två poäng upp från jumboplatsen.

Sedan sommaruppehållet hade man dessförinnan förlorat mot J-Södra med 3-2 och mot Helsingborg med 4-0. Sju insläppta mål i de båda matcherna alltså.

Till matchen senast var nyförvärvet Ludvig Öhman i startelvan för att stärka försvaret. Dessvärre fick han ingen lyckosam start då han noterades för ett självmål efter kvarten spelad. På sikt lär han dock kunna bli nyttig.

Nu väntar ett GIF Sundsvall som ligger klart bättre till i tabellen men som ändå lär vara besvikna över sina prestationer totalt sett.

Senaste insatsen mot Brage lär inte ha förbättrat den känslan. Visserligen fick man med sig en poäng, vilket är den enda poängen man tagit på sedan uppehållet, men här hade man en 2-0-ledning med kvarten kvar som man inte lyckades förvalta.

Inom loppet av sju minuter vände Brage till en 3-2-ledning och om det är något som Sundsvall i alla fall kan ta med sig så är det att man tog sig samman och kvitterade till 3-3 i slutminuterna.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiv stabilitet saknas

Att tappa en 2-0-ledning till 3-2 på bara några minuter är aldrig ett gott tecken. Den typen av negativa vändningar kan också vara jobbigt mentalt att ta med sig.

Nu räddade Sundsvall ändå upp en poäng senast men i den här matchen har vi sannolikt att göra med två ganska frustrerade lag.

Den stora problematiken som båda lagen dras med är att den defensiva stabiliteten saknas. Man släpper in för många enkla mål och får inte den poängutdelning som man kanske tycker att man förtjänar sett till matchbilder och skapade målchanser.

GIF Sundsvall har släppt in 17 mål på 14 matcher och det är inte fy skam men heller inte tillräckligt bra för att ligga i toppen. För Falkenbergs del är det värre ställt då man släppt in 26 och är sämst i serien i den kategorin, tillsammans med Vasalund.

Hursomhelst har vi att göra med två lag som behöver vinna. Giffarna har 6 poäng upp till tredjeplatsen och det avståndet får inte öka om hoppet ska fortsätta leva. Falkenbergs stora behov av en vinst säger sig självt.

Mycket talar för att det här kan bli en öppen matchbild med två lag som har offensiven som sin främsta lagdel. Sundsvall har släppt in 7 mål på de 3 senaste och Falkenberg 8. Skickliga anfallare finns det gott om i båda lagen.

Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen och det spelas till fina 1.88 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.88
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 17:00, lördag 7 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: