Speltips Falkenberg Östersund 11/7

Speltips Falkenberg – Västerås 6/6: Ett lag i kris

Bland hockeyfinaler och vänskapsmatcher så bjuder söndagen även på lite välbehövlig svensk ligafotboll, närmare bestämt Falkenberg mot Västerås.

Säsongen har verkligen inte gått som planerat hittills i år för Falkenberg. Inför säsongen så tillhörde de ett av lagen som det snackades om skulle åka upp i Allsvenskan igen, men efter åtta omgångar befinner de sig på rakt motsatt sida av tabellen. Precis som de avslutade Allsvenskan förra året så ligger de sist i tabellen nu även i Superettan och är nu ett lag i kris.

Efter att ha förlorat hemma mot Vasalund för ett par omgångar sedan fick det vara nog och den långvarige tränaren Hans Eklund fick lämna sitt tränaruppdrag för västkustklubben. Assisterande tränare Tobias Tuvesson har sedan dess försökt hantera läget under tiden klubben letar efter en ny tränare.

En av de eventuella ersättarna som det ryktats lite kring är den gamla Mjällbytränaren Milos Milojevic, men han har också kopplats till flera klubbar och det är ännu oklart vem som tar över rodret efter Eklund i hopp om att styra upp situationen.

Förlusten mot Vasalund följdes förra helgen upp av ännu en förlust mot den dåvarande tabelljumbon Akropolis, men som genom vinsten klättrade förbi Falkenberg i tabellen. Västerås kommer verkligen inte att bli en lättare match och ett Falkenberg som har läckt in mål bakåt kan få det tufft att plocka poäng.

Bra läge för Västerås

På sjätteplats i tabellen finner vi Västerås som haft en ganska bra start på säsongen trots allt. Tabellen är oerhört jämn och mellan fjärdeplats och elfteplats skiljer det bara två poäng så varje poäng kommer att göra väldigt stor skillnad här tills tabellen har utkristalliserat sig något.

Västerås har bara förlorat en match men har fått nöja sig med många kryss hittills. Mot tabelljumbon Falkenberg har de har chansen att plocka en viktig trepoängare medan det förväntade topplaget fortfarande inte hittat rätt i säsongen. Ifall det är någon gång man vill möta Falkenberg borta så är det nog nu och en vinst här hade verkligen blandat in Västerås i toppstriden.

Den stabila defensiv som Västerås har visat upp under säsongsöppningen borde räcka till mot ett Falkenberg som har haft svårt att göra mål på senaste. Förvisso släppte Västerås in två bollar mot Brage senast men i övrigt är det bara fyra mål bakåt på sju matcher i ligan. Vi spelar på att Falkenberg inte lyckats få ordning på situationen trots kvalitet i truppen och att Västerås kan utnyttja detta och spelar på den raka tvåan här för 2.90 hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås vinner
Odds: 2.90
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: