Speltips GAIS Umeå 18/7 2020

Speltips Gais – Akropolis 26/7: Ångestmöte

Formsvaga Gais tar emot jumbon Akropolis i den 13:e omgången av Superettan. Matchen spelas måndagen den 26 juli med avspark kl 19.00.

Kräftgången blir allt djupare för Gais. Senast föll man mot bottenkonkurrenten Brage med 2-0 och det var lagets åttonde förlust på de nio senaste matcherna.

Stefan Jacobsson måste nu hitta ett sätt att stoppa blödning. Nyförvärv har införskaffats i form av anfallarna Jonas Lindberg och Simon Alexandersson som båda gjorde debut mot Brage.

Trots den ytterst svaga resultatraden på sistone har man ändå skrapat ihop 13 poäng på 12 matcher. Det, tack vare att man inledde säsongen väldigt starkt och tog 10 poäng på de 4 första matcherna.

Nu väntar ett Akropolis som det totalt sett gått ännu sämre för. Inför omgång 13 i den haltande tabellen står laget på 10 poäng vilket innebär en delad sistaplats i serien.

Draget att sparka tränaren har redan gjorts då Mirza Jelecak fick sparken innan sommaruppehållet. Giannis Christopoulos har nu lett laget sedan återstarten där det blivit förluster mot både Helsingborg och senast med 3-0 hemma mot Norrby.

Nu har vi alltså att göra med två lag som är i desperat behov av att börja göra resultat. Ett ångestmöte, om man så vill.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiv oförmåga

Säsongen började ju så bra för Gais som äntligen ut att vara på väg att blanda sig i toppstriden av den här serien. Men Gais-supportrarna fick inte leva med den positiva känslan särskilt länge.

Nu har man förlorat 8 av sina 9 senaste matcherna och är därmed indragna i en bottenstrid när vi närmar oss halva säsongen.

Gais ses emellertid som favoriter i det här mötet där en hemmaseger ger cirka 2.14 gånger pengarna.

På pappret är det här två lag som de flesta såg skulle tillhöra den övre halvan av Superettan. Akropolis imponerade som nykomling förra säsongen och till den här säsongen hade man värvat stora namn som Astrit Ajdarevic, Daniel Larsson och Panajotis Dimitriadis. Men succén har alltså uteblivit både för laget som helhet och för ovan nämnda spelare.

Vad som framförallt förenar de här båda lagen är den offensiva oförmågan. Spelmässigt har man inte varit så dåliga som form och tabelläge vittnar om. Likväl har Gais inte gjort mål på de tre senaste matcherna medan Akropolis har gått mållösa från de två senaste.

Gais anfallsvärvningar bör stärka laget i den offensiva tredjedelen och kanske kan man få det att lossna nu när man ställs mot en motståndare med minst lika svagt självförtroende.

Framförallt tror jag att det här kommer att bli ett ställningskrig mellan två pressade lag som inte vill gå bort sig. Oförmågan i den sista tredjedelen bör också komma att prägla matchen.

Förutsättningar gör att jag tror på en tät och relativt målsnål match. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.80 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.80
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, måndag 26 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: