31 mars 2019 helsingborg norrköping speltips allsvenskan

Speltips Helsingborg – Falkenberg 27/7: Framåtlutat

Helsingborg och Falkenberg kommer från tunga förluster och möts nu på tisdagskvällen. Matchen spelas den 27 juli med avspark kl 19.00.

Superettans främsta favoriter Helsingborg såg ut att ha fått upp ångan efter sommaruppehållet. Inför mötet mot Värnamo senast hade man på ett övertygande sätt besegrat Akropolis med 1-0 och därefter Västerås med 4-0.

De flesta trodde nog att man skulle förlänga den sviten när man tog emot Värnamo på hemmaplan i torsdags. Men Värnamo är ett lag som bevisat att de aldrig ska underskattas och de kunde sabba publikfesten genom att, helt rättvist, vinna matchen med 3-2.

Kanske hade helsingborgarna lite för höga tankar om sig själva efter att ha spelat ut Västerås i omgången innan. Hursomhelst fick återigen ett storlag lära sig att man aldrig kan slappna av i den här serien.

Bottenlaget och tillika ex-allsvenska Falkenbergs förlust mot J-Södra senast var, om möjligt, än tyngre. Detta då man förtjänade betydligt mer efter att ha dominerat matchen och skapat mängder av målchanser och, inte minst, hörnor.

Matchen slutade med en 3-2-seger för bortalaget och FFF står därmed kvar på 10 poäng efter 12 spelade matcher. Helsingborg är 8 poäng bättre och har en match mindre spelad.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I målform

Helsingborg var topptippade av de flesta inför säsongen och många trodde även att Falkenberg skulle vara med i en toppstrid. Som så ofta förr har det dock blivit en svårare resa än förväntat för lagen från Allsvenskan som gör sin första säsong i Superettan efter nedflyttning.

Helsingborg har emellertid fortfarande goda chanser att haka på i toppen medan läget börjar bli alltmer prekärt för Falkenbergs del.

Deras senaste match mot J-Södra kan tolkas på två olika sätt: å ena sidan gjorde man en väldigt bra prestation, å andra sidan, kan man inte ens vinna när man har ett så stort övertag – när ska man då vinna?

För tränare Tobias Tuvesson, som var bedrövad över resultatet senast, gäller det förstås att lyckas gjuta mod i spelarna på nytt. De visade att de, spelmässigt, är på rätt väg och resultatet kommer att komma om de bara fortsätter hålla samma nivå.

Helsingborg är favoriter i den här matchen till oddset 1.95. Det mesta talar, på förhand, till deras fördel men även den här matchen lär bli jämn. De senaste fyra mötena mellan de här lagen har också slutat oavgjort.

Helsingborg såg ut att ha fått bitarna på plats men visade senast att man fortfarande inte är helt att lita på. Båda lagen föll med siffrorna 3-2 senast och jag tror att det kan bli en del mål även i den här matchen.

Offensivt sett ser båda lagen allt bättre ut och det finns god anledning att tro att det kommer göras över 2.5 mål här. Det spelas till 1.96 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.96
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, tisdag 27 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: