31 mars 2019 helsingborg norrköping speltips allsvenskan

Speltips Helsingborg – Gais 26/10: Mycket på spel

Helsingborgs IF jagar en plats i Allsvenskan medan Gais kämpar för att undvika nedflyttning när de möts i den 26:e omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 26 oktober 2021 med avspark kl 19.00.

Helsingborgs IF var de största favoriterna inför årets säsong av Superettan. Nu, med endast matcher kvar att spela, har de fortsatt goda chanser att åtminstone lyckas knipa en kvalplats.

Det har inte gått som på räls för Superettans, på pappret, kanske bästa trupp. Det gör sällan det för lagen som kommer till Superettan från Allsvenskan. Det går inte att säga att säsongen varit ett misslyckande men helt nöjda är man nog inte i Helsingborg.

Efter tre raka matcher utan vinst lyckades man i alla fall hitta tillbaka till vinnarspåret senast. Det blev lite av en urladdning då man dängde dit bottenlaget Falkenberg (apropå svårigheten att komma från Allsvenskan och direkt leverera i Superettan) med 4-1.

Dessförinnan hade man förlorat det viktiga mötet mot toppkonkurrenten GIF Sundsvall med 2-1 på hemmaplan. Det var med andra ord en helt nödvändig trepoängare för att kunna fortsätta utmana om en av de två direktplatserna som Sundsvall och Värnamo just nu besitter.

Nu väntar ett Gais som återigen strider för sin överlevnad i Superettan. Det prekära läge man befinner sig i har skruvats i och med de tre senaste omgångarna där man förlorat samtliga matcher. Med 27 poäng på 25 matcher ligger man inför omgång 26 på en negativ kvalplats.

I tur och ordning har man förlorat mot Västerås borta, Värnamo hemma och senast med 3-2 hemma mot AFC Eskilstuna.

PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrika matcher på sistone

Väldigt mycket står på spel i de båda ändarna av tabellen för de här båda lagen. Gais måste hitta ett sätt att vända sin negativa trend och Helsingborg måste vinna på hemmaplan mot ett bottenlag som Gais om man ska kunna nå sitt mål att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

Helsingborg är förstås ganska klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.72 gånger pengarna. När lagen möttes i våras i Göteborg vann HIF med 1-0.

Det mesta talar, av naturliga skäl, för Helsingborg här. De känner säkert en viss press att man måste vinna den här matchen men samtidigt är det nog en klart mindre obehaglig press än den som Gais har på sig i det här läget.

Samtidigt finns det sällan några givna segrar i den här serien. Det mesta kan hända och Helsingborg har inte varit överdrivet pålitliga den här säsongen. Alla lag tappar poäng mot alla oavsett var man ligger i tabellen.

Ser vi till Helsingborgs 5 senaste matcher så har det gjorts över 2.5 mål i samtliga. I Gais fall har det gjorts över 2.5 mål i 7 av de 8 senaste matcherna.

Vi har alltså att göra med två målglada för tillfället och det gör att mitt spel på den här matchen blir att det kommer göras över 2.5 mål till 1.83 gånger pengarna hos ComeOn.

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19:00, tisdag 26 oktober 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: