Speltips Helsingborg – Örgryte 20/4: Superettan

Simon Pålsson Publicerat: 20 April 2021

Helsingborgs IF föll tungt i premiären, men hoppas nu ta tre poäng i hemmapremiären mot svårspelade Örgryte IS den 20 april 2021.

Helsingborgs IF - Örgryte IS

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Att det finns många hedersamma, klassiska klubbar som gör upp i Superettan den här säsongen är uppenbart och som utomstående är det klart att det adderar någonting till en serie som annars lätt hamnar i skymundan.

Från Allsvenskan förra säsongen fick Superettan inför den här säsongen tillskotten Helsingborgs IF och Falkenbergs FF, och sedan tidigare finns det också andra klassiska klubbar som Trelleborgs FF, Jönköpings Södra, Örgryte IS, GAIS och så vidare i Superettan. Dessutom kom alltid svårspelade Landskrona Bois (fyra poäng på två matcher nu!). Skåningarna kom från Division 1 Södra.

Nu återstår att se hur säsongen artar sig, men det finns flera lag som har satsat hårt och som verkligen vill nå Allsvenskan igen.

Helsingborgs IF är kanske det tydligaste exemplet, med en hög spelarbudget vad gäller löner, och som har en trupp som i mångt och mycket andas allsvenskt spel.

Det visade sig inte minst i premiären då Helsingborgs IF hade ett par tongivande spelare som stack ut, däribland landslagets mittback Andreas Granqvist (som äntligen kan spela) och anfallaren Anthony van den Hurk som är alldeles för bra för den här serien.

Men efter att ha släppt in 2-2 i slutsekunderna fick Helsingborgs IF inte med sig tre poäng hem från Uppsala (där man spelade mot GIF Sundsvall) men som insats beträffat tror jag att HIF är nöjda med premiären.

HIF går på knock

Nu får Helsingborgs IF också chansen att spela på det underlag som passar laget bäst, hemma på det fina gräset på Olympia. Det ser ut som att man kommer att kunna formera sitt starkaste lag. Det får man ändå se som en stor styrka för Helsingborgs IF.

Örgryte IS har en väldigt svag inledning på säsongen, med riktigt kassa träningsmatcher, och nu förlust direkt hemma mot Östers IF i premiären. Det lär å andra sidan också vara ett topplag under säsongen.

Helsingborgs IF borta är säsongens kanske tuffaste match och i mina ögon finns det en klar favorit inför matchen just därför.

Helsingborgs IF vinner spelas till 1,74 gånger såsen hos Hajper.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Helsingborgs IF vinner
Odds: 1,74
Bolag: Hajper
Spelstopp: 19:00, tisdag 20 april 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: