31 mars 2019 helsingborg norrköping speltips allsvenskan

Speltips Helsingborg – Värnamo 22/7: Formstarka

Topptippade Helsingborg ser ut att ha fått bitarna på plats när man nu ställs mot succélaget Värnamo i Superettan. Matchen spelas torsdagen den 22 juli med avspark kl 19.00.

Helsingborg var inför säsongen favoriter till att ta klivet upp till Allsvenskan igen. Men som så ofta är det ingen lek att ställa om till Superettan och direkt gå för seriesegern.

Det har Helsingborg till viss del fått känna på under våren då man inte riktigt fick spelet stämma och resultaten var blandade. Efter två raka förluster mot Öster och Norrby kunde man dock gå in i sommaruppehållet med en seger mot GAIS i ryggen.

Sedan återstarten har man vunnit två raka matcher mot Akropolis borta med 1-0 och senast med 4-0 borta mot Västerås. Där imponerade man stort och känslan är att Jörgen Lennartsson nu har hittat rätt i fråga om hur laget ska formeras.

Nykomlingen Värnamo hittade rätt nästan från första början då man inledde säsongen starkt med fem segrar, ett kryss och en förlust efter de sju första omgångarna. Mot slutet av våren dippade man dock något då man endast fick med sig en poäng på de tre sista matcherna innan uppehållet.

I återstarten och Smålandsderbyt mot Öster senast var man emellertid tillbaka i gammalt gott slag. Återigen höll man också nollan då man vann med 2-0.

Totalt har Värnamo endast släppt in 6 mål på 11 matcher med 20 inspelade poäng. Helsingborg har släppt in lika få mål på 10 matcher och är två poäng bakom Värnamo i tabellen.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HIF har växlat upp

Nykomlingen Värnamo var bottentippat inför medan ex-allsvenska Helsingborg var topptippade. Med en dryg tredjedel spelad är de, sett till tabellen, två jämbördiga lag.

Ser vi till lagen på pappret så råder det dock ingen tvekan om att Helsingborg har det mest meriterade laget och det är tveksamt om det är något annat lag som kan mäta sig med HIF:s trupp i den bemärkelsen.

Under sommaren har man sålt Max Svensson och Andreas Granqvist har lagt skorna på hyllan. Samtidigt har man förstärkt med Rasmus Karjalainen och ghananen Benjamin Acquah.

Sedan Lennartsson valde att flytta ner Rasmus Jönsson ett steg till att bli en av två sittande mittfältare ser det offensiva spelet ut att ha lossnat för Helsingborg.

Senast körde man över Västerås och jag tror att det kan bli tufft för Värnamo att stå emot ett formstarkt Helsingborg på bortaplan.

Värnamo har dock under året lärt oss att de aldrig ska underskattas. De är ett väldrillat som maskineri som Jonas Thern och Robin Asterhed format. Mittfältet är spelskickligt och försvarsspelet har varit, mer eller mindre, prickfritt så här långt.

De lär säkerligen stå upp väl och den här matchen, precis som de flesta i den här serien, lär bli jämn. Men spelvärdet på en Helsingborg-seger, som ger dubbla insatsen tillbaka, lockar helt klart.

Mitt spel blir att Helsingborg vinner den här matchen till 1.95 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Helsingborg vinner
Odds: 1.95
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, torsdag 22 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: