J-Södra Östersund 15 augusti 2016

Speltips J-Södra – Gais 19/6: Framåtlutat

Gais inledde säsongen starkt men har sedan haft det tuffare medan det omvända gäller för Jönköpings Södra. Här finns det en hel del som talar för en ganska öppen matchbild då J-Södra tar emot Gais på lördagen den 19 juni.

Sista matchen innan Superettan tar ett sommaruppehåll stundar och J-Södra tar emot Gais på den provisoriska hemmaarenan Vapenvallen. Hemmalaget är inför den här elfte omgången två poäng före Göteborgslaget men formkurvorna lagen emellan skiljer sig en hel del.

J-Södra har sett väldigt starka ut på sistone och kommer till det här mötet med tre vinster och ett kryss på de fyra senaste matcherna. Senast blev det dock bara 0-0 borta mot Örgryte i en match där man saknade ett par viktiga pjäser vilket sannolikt bidrog till en lite sämre insats.

I de tre föregående matcherna övertygade man emellertid rejält då man besegrade Landskrona, Sundsvall och Akropolis med totalt nio gjorda mål i dessa matcher.

Med nye tränaren Patrik Jildefalk vid rodret inledde J-Södra säsongen ganska knackigt, åtminstone poängmässigt men nu ser man ut att ha fått bitarna på plats.

För Gais gäller alltså det omvända då man har torskat fem av sina sex senaste matcher. Senaste vinsten tog man mot Norrby för två omgångar sedan och därefter har man förlorat mot Landskrona med 3-1 och senast mot Sundsvall med 2-0.

Insatsen senast i den svåra bortamatchen mot Sundsvall får dock sägas varit ett steg i rätt riktning men man lyckades inte förvalta det flertal chanser man skapade. Därtill fick man försvararen Aiham Ousou utvisade sent i den matchen och han saknas därmed till den här matchen.

J-Södra fick klara sig utan startspelarna Jesper Svensson, Moustafa Zeidan och Marko Nikolic senast. Det återstår att se om någon av dessa är fit for fight nu.

J-Södra skapar mest av alla

J-Södras form är god och med sina 16 gjorda mål är man för tillfället bäst i serien tillsammans med Sundsvall. Därtill är man också det lag som, ganska klart, skapar flest målchanser av alla lag i den här serien.

Tittar vi på expected goals som alltid är en intressant indikator så har J-Södra ett XG på 1.57 förväntade mål per match totalt och tittar vi enbart på hemmaplan så har man ett XG på hela 1.71. Gais XG (totalt) ligger på 1.3 som jämförelse.

I den här bemärkelsen är alltså J-Södra bäst i serien både på hemmaplan och bortaplan. Framförallt är man väldigt starka på hemmaplan – trots att man inte spelar på sin egentliga hemmaplan Stadsparksvallen (på grund av ombyggnation).

På Vapenvallen i Huskvarna är man så här långt obesegrade och med dessa faktorer i beaktning är man ganska klara favoriter i den här matchen. En hemmaseger ger cirka 1.70 gånger pengarna och det är lågt för att vara Superettan där inga matcher är ”givna” på förhand.

Gais stod på hela tio poäng efter fyra omgångar och känslan då var att det kanske äntligen var dags för laget att blanda sig in i en toppstrid men sedan dess har det alltså pekat rakt nedåt. Stefan Jacobssons gäng behöver hitta tillbaka till det man gjorde så bra under inledningen och insatsen senast var ändå ett steg i rätt riktning.

J-Södra lär sin vana trogen gå ut väldigt framåtlutat i den här matchen och sannolikt lär man kunna dominera bollinnehavet, vilket man också statistiskt sett brukar. Samtidigt lär inte Gais vara nöjda med att bara backa hem och det bör kunna borga för en relativt öppen matchbild.

Gais har en målskillnad på 10-12 och J-Södra på 16-10 efter 10 spelade matcher och det gör dessa lag till två av de mer målglada i den här serien. Inget av lagen gjorde dock mål i senaste omgången men det tror jag kommer innebära mer fokus på offensiven till den här matchen.

Ett vinnarspel på hemmalaget lockar visserligen men ovissheten i den här serien gör att jag finner mer spelvärde i att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen. Det spelas till 1.87 gånger pengarna hos Casumo.

  Rygga spelet hos Casumo – få 100 kr free bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.87
Bolag: Casumo Sport
Spelstopp: 17:00 lördagen den 19/6 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: