Speltips Örgryte – J Södra 12/6: Jönköping har vaknat

Simon Pålsson Publicerat: 11 June 2021

Efter en svag inledning på säsongen har Jönköpings Södra vaknat. Nu gäller man som favorit borta mot Örgryte IS i Superettan.

Örgryte IS - Jönköpings Södra

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I dessa tider vore det kanske konstigt om allt fokus inte hamnade på landslagsfotbollen och för den som gillar fotboll kan jag förstå om det är EM 2021 som gäller för hela slanten. Men kom då ihåg att det också ska spelas ett antal matcher i Superettan.

Som om det inte vore nog med konkurrensen från EM 2021 spelas också Copa America i juni månad, men vad är det att gnälla om? Ju mer fotboll, desto bättre. Är det inte så?

Hur som helst finns det ur ett spelperspektiv mycket intressant med att matcherna i Superettan fortsätter även under juni månad. Det spelas ett antal matcher som kommer att vara intressanta att följa redan den här lördagen, med fem matcher på en och samma eftermiddag. Där har vi hittat bra med speltips inför åtminstone tre av matcherna som det sr ut i nuläget.

Jönköpings Södra kommer in till matchen mot Örgryte IS som favoriter efter att ha vunnit tre raka matcher. Plötsligt har Jönköpings Södra, som inför säsongen tippades i toppen, levt upp till högt ställda förväntningar och börjat spela bra.

Det räcker inte med att det är tre raka vinster, det är också vinster mot tuffa lag som Akropolis, GIF Sundsvall och Landskrona Bois. Det gör att jag litar på att Jönköpings Södra verkligen har vaknat till liv och är i toppen för att stanna.

Inte i år heller – Örgryte

Jag ska erkänna att jag personligen alltid håller en extra tumme för klassiska lag som Örgryte IS, GAIS och Landskrona Bois inför att en säsong ska starta, men gång på gång blir man besviken på lagens prestationer i Superettan.

Det här vore roliga lag att ha med sig uppe i Allsvenskan igen till nästa säsong, när läktarna förhoppningsvis är helt fulla och livet är tillbaka på allvar igen.

Men det är samtidigt klubbar som sköts för dåligt och lag som underpresterar. Som i fallet Örgryte IS, som nu är nästjumbo, och efter nio spelade omgångar bara har tre spelare som ens har gjort mål för laget. Det håller inte.

I mina ögon ska man vara solklar underdog till Jönköpings Södra inför den här matchen. Man har dessutom tre förluster på de fyra senaste mötena med J Södra.

Jönköpings Södra vinner spelas till 2,18 gånger pengarna hos Lucky Sports.

DUBBLA UPP – ELLER FÅ PENGARNA TILLBAKA! Lucky Sports har en EM-bonus för nya kunder. Sätt in 100 kronor – och har du inte dubblat pengarna inom 24 timmar får du din insättning på 100 kronor tillbaka. Läs mer och registrera dig här!

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Jönköpings Södra vinner
Odds: 2,18
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00, lördag 12 juni 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: