1 juli 2019 Häcken Hammarby Speltips

Speltips Sundsvall – Helsingborg 13/4: Superettan

Allsvensk premiär i helgen och nu är det dags för Superettan. Vi rekar med odds inför Helsingborgs IF borta mot GIF Sundsvall den 13 april.

Den svenska fotbollen hamnar lätt i fokus när säsongen väl är igång och den som gillar allsvensk fotboll kan inte ha blivit besviken på premiärhelgen. På tisdagen är det dags att köra igång säsongen i Superettan.

Helsingborgs IF är stora favoriter inför den här säsongen i Superettan, men om det är någonting man kan säga om uppställningen av lag den här säsongen är att det finns många som gärna knackar på dörren till det allsvenska finrummet igen.

GIF Sundsvall är såklart ett sådant lag, med tanke på att man har spelat i Allsvenskan många gånger under 2000-talet. Samma sak gäller egentligen Jönköpings Södra, som föll i det allsvenska kvalet förra säsongen, och såklart Falkenbergs FF som har en lindansarvana utan dess like, och som vet hur man tar sig upp från Superettan.

För egen del är jag lite spänd på att följa Akropolis IF, som med värvningar som Astrit Ajdarevic, Daniel Larsson och John Alvbåge, har spänt sin båge ordentligt inför säsongen.

Men frågan är om det inte borde vara Helsingborgs IF som tar kommandot. Man har med sig stora delar av truppen från förra säsongen. Då var man klart bättre än vad tabellen visade, även om man hade förtvivlat svårt att hitta kontinuitet under Olof Mellberg.

Inför den här säsongen har man plockat in Jörgen Lennartsson och är det någonting som man får från den rutinerade tränaren är det stabilitet. Det är precis vad HIF behöver i det här skedet.

Svårtydd premiärmatch

Helsingborgs IF hade det inte enkelt i Svenska Cupens gruppspel och tog faktiskt inte en enda vinst. Faktum är att man i princip inte har vunnit någon vettig träningsmatch, eller tävlingsmatch, under hela 2021 och det i sig kan vara oroande.

Å andra sidan har vi många gånger sett att det här egentligen inte är så relevant när det väl ska till att spelas matcher. Det är när Superettan kör igång som Helsingborgs IF behöver vara så bra det bara går.

GIF Sundsvall var också riktigt svaga i Svenska Cupen och inte heller norrlänningarna har en bra försäsong bakom sig. Det är alltså ganska likt läge i båda läger inför matchen.

Helsingborgs IF har värvat en del spännande inför säsongen, men defensivt är man fortfarande lite skakiga så länge inte Andreas Granqvist hinner tillbaka. Han finns med i truppen, men spelar man verkligen honom på plast i Norrland i en premiär? Tveksamt.

GIF Sundsvall draw no bet spelas till 1,80 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: GIF Sundsvall draw no bet
Odds: 1,80
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, tisdag 13 april 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: