31 augusti 2018 Trelleborg IFK Norrköping Speltips

Speltips Trelleborg – Falkenberg 20/6: Sista omgången innan uppehållet

Som uppvärmning till EM-matcherna så bjuder Superettan på Trelleborg mot Falkenberg i en högintressant match från den svenska andraligan.

Trelleborg fortsätter att imponera och är nu tillbaka i vinnarspåret igen. De avslutade maj månad med två raka förluster mot Västerås och AFC Eskilstuna, vilket gjorde att de tappade lite mark i toppstriden. I de två de senaste omgångarna tog de dock saken i egna händer och återerövrade den tappade marken med två raka 1-0 vinster mot ligatvåan GIF Sundsvall och de dåvarande serieledarna Värnamo.

Ifall Skånelaget lyckas vända de likaresultat de radade upp i början av säsongen till uddamålsvinster så kommer de vara riktigt farliga i toppstriden i år och kan mycket väl hota om en direktplats upp till Allsvenskan. De resultat de visat upp mot topplagen de senaste omgångarna tyder på det och då får resten av Superettan se upp.

Matchen mot Falkenberg blir den sista innan Superettan går på sommaruppehåll och det kommer vara viktigt för moralen att få med sig en trepoängare här mot ett lag som inte riktigt hittat rätt ännu. Efter uppehållet väntar nämligen Landskrona BoIS direkt i en väldigt tuff bortamatch för Trelleborgs del.

Fortfarande inte försent för Falkenberg

Det har väl inte undgått någon som följer svensk fotboll att Falkenberg har haft det väldigt tungt i Superettan sedan de trillade ner från Allsvenskan förra säsongen. Ett lag som förväntades vara med och slåss i toppen om uppflyttning till högsta serien har istället befunnit sig i botten och bitvis till och med varit tabelljumbo.

Efter förlusten mot Vasalund i slutet av maj fick den långvariga tränaren Hans Eklund lämna sitt uppdrag och sedan assisterande tränaren Tobias Tuvesson tog över rodret kan man ändå skymta en ljusning faktiskt. I hans första match förlorade man mot dåvarande jumbon Akropolis, men efter det har Falkenberg faktiskt knipit tre poäng mot Västerås och nu senast spelat lika mot Eskilstuna.

Poängen börjar rulla in så smått igen och tabellen är fortfarande så jämn att Falkenberg fortfarande inte är helt bortskrivna från att kunna vara med och hota om kvalplatser trots att de för tillfället är nästjumbo. Plockar de några raka vinster så befinner de sig mitt i tabellen plötsligt och de har trots allt spelarmaterialet till att göra det.

De har dock ännu inte visat att de är förtjänta av att vara med och slåss i toppen och Trelleborg borta kommer förmodligen bli en väldigt tuff uppgift för Tuvessons mannar. För 2.15 hos 888sport tycker jag det finns klart spelvärde i den raka ettan här då Trelleborg ser ut att ha sitt på det torra och ser ut att gå mot sin tredje raka vinst innan uppehållet.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Trelleborg vinner
Odds: 2.15
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: